Új sorozat a Sírhant művek alkotójától

Vágólapra másolva!
Új, vámpíros sorozatot készít az HBO-nak Alan Ball, a Sírhant művek ötletgazdája - kíváncsian várjuk a kész művet.
Vágólapra másolva!

A Sírhant művek után újabb sokkoló sorozattal rukkolhat elő Alan Ball: a True Blood címet kapott produkció arra a meghökkentő gondolatra épül, hogy a vámpírok nem csak az emberi nyakak kiszívásával juthatnak vérhez, de szintetikus formában akár a piacon is megvásárolhatják az életadó nedűt - ezután elvileg már semmi akadálya nincs annak, hogy integráljuk őket a társadalomba.

A vámpírokat egy lousianai kisvárosba költöztetik, ahol persze nem minden a tervek szerint alakul. Lehetőség van egy szerelmi szál kibontására is, hiszen az egyik vámpír beleszeret egy halandó pincérlányba, aki azonban maga sem hétköznapi ember: képes olvasni mások gondolataiban. A sorozat egyébként nem teljesen Ball saját ötlete, Charlaine Harris Southern Vampire című könyvsorozatán alapszik.

A pilotot már elfogadta az HBO, így mindenképpen sorozat készül a műből, az azonban egyelőre még nincs eldöntve, hogy hány rész lesz belőle, és hogy mikor debütál a képernyőn. A pincérlányt Anna Paquin játssza majd, aki a Zongoralecké-ben nyújtott alakításáért már kislányként (11 évesen) megkapta az Oscar-díjat.

Az ominózus elismeréssel egyébként maga Ball is büszkélkedhet, hisz ő írta az Amerikai szépség Oscar-díjas forgatókönyvét is. Az HBO 2001-ben kezdte vetíteni a temetkezési vállalkozó családról szóló Sírhant művek-et, amely öt évadot ért meg.