Ne tessék félni, senkinek sem árt

2007.08.24. 8:16

Az egykori tornászlány ma már csak a tévében nézi a tornaversenyeket, de a sportolást korántsem hagyta abba: jó tizennégy évvel ezelőtt mozgásstúdiót nyitott az újpesti rakparton, és az utóbbi negyven évben mindössze két kilót hízott a versenysúlyához képest - akkor 47 volt, ma 49. Müller Katalin az ELTE testnevelés szakán is tanított, még a Tévétorná-val párhuzamosan, akkori tanítványai között olyan, ma már neves politikusokat is megmozgatott, mint Orbán Viktor, Deutsch Tamás vagy Fodor Gábor.

Bérczi Istvánnal együtt éppen júliusban szerepeltek a Kultúrház Live műsorában, ahol szembesítették őket a Tévétorna régi adásaival. Müller Katalin bevallotta, "mai szemmel nézve egy ilyen ókori valamit lát" - a puritán díszletek (néhány tornaszőnyeg az üres stúdióban) és a divatjamúlt tréningruhák láttán egészen elképedt, hisz korábban nem is látta magát ebben a műsorban, tekintve, hogy otthon egyetlen filmkocka sincs meg neki belőle.

MTV

Puritán díszletek, divatjamúlt tréningruhák

Bár Müller Katalint sokan még ma is felismerik, üdvözlik az utcán, saját bevallása szerint soha nem gondolt arra, hogy esetleg a modern televíziózásban is kamatoztathatná tudását, egykori népszerűségét. Pedig akár ő is lehetetett volna az első fitneszguru hazánkban, de a Tévétorna tornászlánya erről egészen másként gondolkodik: "Én azt gondolom, hogy az egészségből nem lenne szabad üzletet csinálni. Abban nincs helye pénznek, legalábbis olyan formában nincs, ahogyan ez manapság megy" - nyilatkozta.

A Tévétorna már ment egy ideje, amikor a tokiói olimpián ezüstérmet szerzett tornászlány, Makray Katalin is csatlakozott a műsorhoz, aki magával vitte három lányát is. Katalin egyébként legidősebb gyermeke, Alexa miatt hagyta abba tévézést 1985-ben, a lány ugyanis ki akart szállni a műsorból, amint tizennyolc éves lett, nélküle pedig a család sem csinálta tovább. A sportolás viszont ezután is fontos szerepet játszott Katalin életében: az aerobic magyarországi elterjesztéséhez, versenysporttá fejlesztéséhez is nagymértékben hozzájárult.

KAPCSOLÓDÓ CIKK