Nézettségi rekordot döntött egy musical

Vágólapra másolva!
17,24 millió amerikai nézőjével minden idők legnézettebb kábeltévés adásává lépett elő a High School Musical második része.
Vágólapra másolva!

Populáris számok, jó koreográfiák, rengeteg tinédzser - úgy tűnik, ennyi elég a sikerhez: az itthon (a TV2-n) Szerelmes hangjegyek címen vetített High School Musical második része minden nézettségi rekordot megdöntött, legalábbis a kábeltévén közvetített műsorok között. Az első részt még jó tízmillióval kevesebben látták, de a filmzene már akkor is sokáig szerepelt a toplisták élén.

Az eddigi nézettségi rekordot az ESPN csatorna egyik amerikaifoci-közvetítése tartotta, amelyre 16 millióan voltak kíváncsiak - erre a maga 17,24 millió nézőjével jócskán rávert a Disney Channel által készített High School Musical 2. A musical a Tom Selleck-féle Lángoló préri-től átvette a legnézettebb kábeltévére készült film címet is.

A High School Musical 2 a nyári szezon abszolút győztesévé is tudott válni, nem csak a kábeltévéket, de a nagy, országos csatornákat is beleértve. A nézettségi versenyben az America's Got Talent című tehetségkutató évadkezdő része szerezte meg a második helyet: 13 millió nézőt vonzott a képernyők elé.

A kedvelt musicalnek Haunted High School Musical munkacímmel már készül a harmadik része is, de ez már nem tévés produkció lesz, hanem nagyfilm - a tervek szerint 2008-tól láthatjuk majd a mozikban.