A hét tévés bukása

Vágólapra másolva!
Néha előfordul, hogy egy adás után a kukában landol egy korábban ígéretesnek hitt sorozat, vetélkedő vagy reality. A héten is akad erre példa.
Vágólapra másolva!

Az amerikai FOX-nál nem sokat hezitálnak, ha egy sorozat vagy egy valóságshow tragikus nézettséggel nyit, menten elkaszálják, nehogy újabb csapásokat mérjen a csatornára, magával rántván a szakadékba az utána következő műsorelemet is.

A héten az Anchorwoman című reality bizonyult felettébb gyengének az USA-ban, szerfelett halovány nézettséggel ment az első adás: a vezetők pedig nem bíznak már benne, hogy hirtelen feljavul, így a többi epizódot már nem tévében, csak a FOX honlapján nézheti meg a maroknyi érdeklődő. A valóságshow egy létező trendre hívja fel a figyelmet, történetesen arra, hogy sok tévé beültet a kamerák elé rutintalan fiúkat és lányokat, pusztán azért, mert dekoratívak, sportosak, szexik, és valamelyik fejes úgy vélte, hogy alkalmasak is arra, hogy műsort vezessenek, vagy bemondják, hogy hidegfront érkezik, de holnap nyugaton kisüt a nap. A bukott show-ban egy korábbi modell, a kétségkívül csinos Lauren Jones próbálkozott volna azzal, hogy tévés hírolvasó lesz - de nem hagyták szegényt, a műsor teljes érdektelenség miatt kimúlt.

Itthon az RTL Klub szokott viszonylag gyorsan reagálni, ha valami nem stimmel, ha rossz a nyitóadás nézettsége, vagy egyszerűen színvonaltalan a produkció. A Ganxsta-féle, meghökkentően otromba Ötökör dicséretesen gyorsan lekerült a képernyőről (a nagyon elszántak a Coolon nézhetik), és a Váncsa Istvánnal felálló Szellemvasút című valami is csak egy esélyt kapott a bizonyításra. Mivel humoros műsornak szánták, és egyetlen félmosoly, halk kuncogás nélkül végig lehetett nézni, így nem volt csoda, hogy a folytatásban már nem bízott a csatorna sem.