Barátok közt: sima meccs

Vágólapra másolva!
Tegnap küzdött először a hónapok óta toplistavezető Barátok közt ellen az a műsor, amelyben legtöbbször hangzik el egységnyi idő alatt a "sztár" szó.
Vágólapra másolva!

Ma reggel vélhetően a programigazgatók is izgatottabban nézték az sms-t, vizsgálták az AGB Nielsentől kapott nézettségi adatokat, mert tegnap tért vissza a jobb estéin kétmilliós nézettséget szállító Barátok közt, és első alkalommal csapott össze a TV2 sztármagazinjával, a Favorit-tal. Berényiék annyira erősek, hogy sorra nyírják ki az ellenük küldött műsorelemeket, így vérzett el az Áll az alku, és így múlt ki korán az Egy a 100 ellen is.

A Barátok közt természetesen úgynevezett cliffhangerrel ért véget még bő egy hónapja, hogy a rajongók heteken át találgassák, mi lett a kocsival falnak csapódott Tónival és mennyire lesz gyűrött szegény Claudia, élete egyik legnyomasztóbb éjszakája után. A Favorit ellenben friss tényező a magyar kereskedelmi televíziózásban: a TV2 nyári rajtot tervezett, bízván abban, hogy a jó levegőn, a napon megerősödik a külföldi és hazai médiaszemélyiségek munkájára és szerelmi ügyeire erősen koncentráló sztármagazin, és a náthás-nyálkás őszben helytáll majd a magyarok kedvenc szappanoperája ellen is.

Megkaptuk a nézettségi adatokat: a tévé előtt ülő kereskedelmi célcsoport 42 százaléka valóban arra várt, hogy megtudja, mi van ezzel a Géza gyerekkel, vagy életben marad-e Zsolt. A BK adásidejében az RTL végig erősebb volt, 20.30 és 21.10 közt a TV2 22,5 százalékot tudott felmutatni. A teljes lakosságnál is hasonló volt a helyzet, a Mátyás király téri csapat mindent vitt. Már csak az a kérdés, hogy a többhetes szünet utáni várakozás miatt volt-e ilyen erős a BK, vagy amúgy sincs ellenfele a hazai tévékben: az elmúlt évek eredményei alapján nagyon nehéz lesz letaszítani a trónról.

agb