Sorozatokat futtat a Munkaerőpiaci Alap

Vágólapra másolva!
Televíziós sorozatok indulnak a munkaerőpiac megismertetése érdekében, a műsorokat a Munkaerőpiaci Alap finanszírozza - tájékoztatta Gólya Balázs, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet munkatársa az MTI-t.
Vágólapra másolva!

Az intézet az év elején a közszolgálati televízióknak kiírt pályázat alapján 219 millió forintos támogatással segítía foglalkoztatási és munkaügyi témájú televíziós sorozatok elkészítését. Hasonló témájú rádióadásokra 7 millió forintos támogatás jutott, a lapokban megjelenő cikkekre 15 millió forint.

A legtöbb, szám szerint tizenhat sorozatot az m2 mutatja be. Ezek általában egyenként félórás, két-négy vagy hétrészes sorozatok. Foglalkoznak a pályaválasztással, az esélyegyenlőséggel, a hátrányos helyzetű álláskeresőkkel és a különféle foglalkoztatást segítő programokkal.

Az m1 két támogatott műsort mutat be: az egyik a fogyatékkal élőkről szóló dokumentumfilm-sorozat lesz, ez háromszor mintegy fél óra időtartamú; egy hatrészes, csaknem félórás magazinműsorban pedig az új munkahelyek létesítésével, a családi vállalkozásokkal, a térségi képzési formákkal foglalkoznak.

A Duna Televízió összesen hat támogatott sorozatot mutat be, ezek közül az egyik a Sors-Váltó című műsor, amelyet péntekenként 20.55-kor már vetítenek. A harminc adásból álló, a munkaerőpiaccal és az egyéni sorsokkal foglalkozó, az enként mintegy félórás sorozatban egyebek között feldolgozzák az egyenlő esélyek témakörét, bemutatják a foglalkoztatás bővítésére kidolgozott minisztériumi stratégiát, az Erópai Uió támogatásával indítandó programokat. A Sors-Váltó adásait hétfőnként reggel ismétli meg a Duna Televízió.

Általános elvárás volt, hogy a támogatott televíziós műsorok, filmek dolgozzák fel a munkahelyválasztás, a folyamatos továbbképzés, a munkahelyváltás témakörét, a szakképzési, a felnőttképzési lehetőségeket. Foglalkozniuk kell a hátrányos helyzetű csoportok problémáival, a szociális, a családügyi, a gyermek- és ifjúságvédelmi témákkal. A műsorok, filmek lehetőség szerint mutassák be a jó példákat, a jó gyakorlatot.

Forrás: MTI