TV Paprika: Historia Culinaria, Salátabár

Vágólapra másolva!
A héten két új sorozatot láthatnak azon anyák, akik a fakanalat nem csak arra használják, hogy kegyetlenül elnáspángolják a pimasz, ráadásul heti öt intőt hazahozó gyerek fenekét.
Vágólapra másolva!

A Historia Culinaria a történelmi helyszínek és történelmi ételek rekonstruálásával az ízek, az étkezéshez kötődő szokások és a gasztronómiával kapcsolatos kereskedelem fejlődését kíséri figyelemmel, végigkalauzolva a nézőt öt nagy történelmi korszakon: a római koron, a középkoron, a reneszánszon, a felvilágosodás korán, valamint a XIX. századon.

Vajon hogyan kapcsolódik össze a múlt és a jelen ízvilága? Minden epizódban más-más neves séf kelt életre egy-egy régi - vagy rég elfeledett - receptet. Aki kíváncsi, mit ettek a gladiátorok vagy a reneszánsz kor emberei, hogy milyen receptek találhatók Apicius híres szakácskönyvében, vagy hogy a középkor feudális urai milyen diétákat tartottak, megláthatja vasárnap 16.05-kor.

A másik műsor "zöldebb", ebben a Salátabár csapata, név szerint Saláta Soma, Paradicsom Piri, Répa Robi, Brokk Olivér és Paprika Pannika együtt készítenek a kicsikkel minden jót, ami nemcsak egészséges, de igazán mesés gyermekcsemege. A tánccal és zenével feldobott műsor első epizódja szombaton (szeptember 1-jén) lesz, délután háromkor.