Nem süllyedt el az RTL Titanicja

Vágólapra másolva!
Ismételt filmekkel is lehet ragyogó nézettséget hozni: a Titanic volt már magyar tévékben, mégis megnézte a tévéző célcsoport 43,3 százaléka. Berényiék úgy jöttek vissza, mintha el sem mentek volna, ezzel nagy gondokat okoztak a Favorit című sztármagazinnak, melynek a héten nagy témákkal (bizonyított ufó-leszállással, kihalászott Loch Ness-i szörnnyel és hógolyózó jetivel) kell előjönnie, ha barátokat akar verni. A szökés is visszatért, sokan követték a fel-alá rohangáló börtöntöltelékek útját.
Vágólapra másolva!

Az év 27. hetében a teljes lakosságnál, az egész napot tekintve a 22,9 százalékot jegyző TV2 nyert, szemben a 22,3 százalékos RTL Klubbal, de főműsoridőben már utóbbi vezet, méghozzá 4,7 százalékos előnyel. Az RTL ezúttal is nyert a kereskedelmi célcsoportban, 27,5 százalékkal (a TV2 23,4 százalékot írhatott fel), de az előnye különösen estefelé markáns, ekkor bő 11 százalékot ver rá legnagyobb riválisára. Az m1 a teljes lakosságnál 13,4 százaléknál állt meg a múlt héten, de az ötven alatti felnőttek továbbra sem lógnak sokat a közszolgálati csatornán: átlagosan százból hét nézi.

A főműsoridőt (19 és 23 óra közt) a célcsoportban minden este az RTL nyerte. Érdekesség, hogy korábban a TV2 volt erőseb a hétvégén, az RTL Klub inkább a hétköznapokon vitézkedett, de ez a megállapítás már nem áll, mivel szombat este kétszer annyian nézték az RTL-t, mint a riválist, és a vasárnap estét is elvették a TV2-től.

A legnézettebb műsorok listájának élén a nyári szünetről visszatért Barátok közt tanyázik, legerősebb napján 2 millió 174 ezer honpolgár izgult Tóni életéért. Jól ment még az RTL ötperces hírblokkja, aztán nagy űr: a Fókusz legnézettebb adása is "csak" 1,48 milliós nézettséggel ment. A két legnézettebb filmet is az RTL szállította (Darevil, illetve Titanic). A Jóban Rosszban a tévézők szűk harmadát teszi boldoggá esténként, a legjobb napon 1,36 millióan látták a kórházas szappanoperát. Az Aktív is 29-én volt a legizmosabb, ekkor 1,29 millió magyar figyelte, és ez az este volt, mikor legjobban ment a Tények is.

A teljes lakosságnál a Cobra 11 hajszállal megverte a Napló-t, A szökés pedig Doktor House-t. A tízéves TV2-t ünneplő Ilyenek voltunk című összeállításon átlagosan 1,11 millió magyar szórakozott (25,8 százalék). A Heti hetes is visszaért, a tévézők harmada figyelte. Nem áll jól viszont az Okosabb vagy, mint egy 5-es? című vetélkedő, mivel csak 23,6 százalékot hozott, és épphogy átvitte az egymilliós nézettséget a teljes lakosságnál.

Ötven alatti felnőttek

A kereskedelmi tévék persze nemigen figyelnek az ötven fölötti nézők igényeire, nekik a 18-49-es célcsoport a fontos. Itt is nyert a Barátok közt, imádták a nézők a Darevil, a fenegyerek című filmet, bő 43 százalékkal siklott a Titanic, sokan izgulták végig A szökés második évadjának első részét (37,6% SHR), de a Harmadik műszak és a Fókusz is bizonyított. 35 százalékos közönségaránnyal ment még a Különösen veszélyes, és a Gézhelyzet című film is. Az RTL még a Gyilkos elmék 36,6 százalékos közönségarányának, a Heti hetes jó teljesítményének örülhetett.

A TV2-nek az Irigy Hónaljmirigy Show hozott 561 ezer fiatal nézőt , de House doki már csak 28,8 százalékos pontossággal diagnosztizált. Kiemelkedő közönségaránnyal (40,6% SHR) ment az Aktív 28-án, elképzelni sem tudjuk, mi lehetett benne. Till Attila kvíze másodjára - finoman szólva - nem remekelt, a tévé előtt ülő célcsoport csak 23,4 százaléka nézte. A Cobra 11 megverte a Napló-t (tíz százalékot mért rá), a Favorit pedig addig vitézkedett, míg vissza nem tért a nyaralásból a Berényi-família.