Megvan Havas utódja a Mokkánál

Vágólapra másolva!
Azurák Csaba váltja a szerdán eltávolított Havas Henriket a Mokká-ban. Hétfőn kezd, felváltva lesz Liptai Claudiával és Jakupcsek Gabriellával.
Vágólapra másolva!

"Havas elmúlt időkben tanúsított viselkedése és megnyilvánulásai nem illeszkednek a csatorna szellemiségéhez, műsorpolitikájához és hosszú távú terveihez. Amennyiben Havas Henrik nem változtat viselkedésén, nincs helye a TV2-n" - jelentette ki Várdy Zoltán, a TV2 vezérigazgatója szerdán, és ez egyben azt jelentette, hogy a csatorna le is vette a képernyőről Havas Henriket.

Az [origo] úgy tudja, hogy a szerdai Mokka volt az utolsó csepp a pohárban. Havas (kinek több beszólását, megjegyzését tárgyalta korábban az ORTT panaszbiztottsága) élő adásban volt, és gunyoros megjegyzésekkel illette a műsor főszerkesztőjét és a csatorna igazgatóját, miközben a telefonos játékkal kapcsolatban szellemeskedett. Mint a TV2-től megtudtuk, már nem is számít rá a csatorna, Havas nem vezet több Mokká-t.

Azurák Csaba ugrik be helyette, két hónapra biztosan, a jövő még képlékeny. Mint az [origo]-nak elmondta, felváltva vezeti majd a műsort Jakupcsek Gabriellával és Liptai Claudiával, míg Csiszár Jenő vissza nem tér "szülési szabadságáról". A korábban a Mutató-ban és a Jó estét Magyarország-ban is feltűnt tévés az Interaktívval áll szerződésben, így mindenképp meg kell egyeznie külön még a TV2-vel, de ez aligha lesz akadálya a reggeli szereplésnek.

"Nálam a Napló az első, így örülök annak, hogy nem állítottak választás elé, és csinálhatom a kettőt egyszerre. Eddig havonta három-négy riportot készítettem a Napló-nak kint, terepen, most ez lecsökken egy-kettőre, de közben képernyőn leszek vasárnap este is. Eddig főleg esti, késő esti hírműsorokban, háttérműsorokban szerepeltem, így kissé új lesz a reggeli munka, de nem teljesen szokatlan: nyáron, egy napra már kipróbáltam magam a Mokká-ban" - mesélte.

Bár dolgozott már reggeli műsorban a Magyar Rádiónál, ott riportokat készített, ami nem igényelt többórás, folyamatos koncentrációt: itt más ritmusra lesz szükség. A témák a Mokká-ban is jobbára le vannak osztva, Azurák úgy tudja, hogy ő inkább közéleti, politikai beszélgetéseket irányíthat, nem kell feltétlenül megbirkóznia a bulvársztárokkal. "Annyit már dolgoztam kereskedelmi tévénél, hogy tudjam, hogyan működnek a dolgok. Különben úgy tartom, hogy bugyutának tartott emberrel is lehet intelligens, izgalmas beszélgetést folytatni. Amúgy én a kérdéseimért felelősséget vállalok, de a válaszokért már nem" - fűzte hozzá.

Kedvenc témái közt a politikát és a sportot említette (főképp foci, kosár), de kulturális programokról is szívesen beszélget. "Azokra a témákra is készülni kell, amit szeret az ember, de épp ezért könnyebb is készülni rájuk. A Napló-ban nincs beszélgetőpartner, ott nincs, ki visszavágjon élőben, ezért a Mokka-szerű műsorokra nagyon fel kell készülni, muszáj jól megismerni a témát - persze ez a Napló-nál is áll" - mondta Azurák, hozzátéve, hogy ő még fiatal, és jó iskolának, tanulási lehetőségnek is tartja a TV2 reggeli műsorát.