Jogi egyetemen elemzik a 24-et

Vágólapra másolva!
Az amerikai Georgetowni Egyetem jogi karán A 24 törvénye címmel indult kurzus, mely a sorozat tükrében vizsgálja a nemzetközi jogot.
Vágólapra másolva!

Az egyetem egyik adjunktusa, Walter Gary Sharp olyan jogi kurzust indított, amely a 24 című sikersorozatot helyezi a tanulmányok középpontjába. A The Law of 24, vagyis A 24 törvénye elnevezésű, kétkredites tantárgy Jack Bauer cselekedetein keresztül vizsgálja a nemzetközi jogot.

A kurzus fő célja, hogy megismertesse a hallgatókkal a terrorizmus elleni jogi lépések széles tárházát. Ahogy az egyetem tájékoztatójában áll: "A kurzus segít megérteni az Egyesült Államok hazai és nemzetközi terrorizmusellenes törvényeit, azokon a szükséges és néha kétségbeesett lépéseken keresztül, melyeket a 24 forgatókönyve vázol fel."

A hallgatóknak javasolják, hogy az előző évadokat nézzék meg DVD-n, a friss részeket pedig - majd ha elindul a hetedik évad - kövessék figyelemmel a tévében. Így a kurzust is a 24 eredeti adásidejéhez igazították, hogy a hallgatókban még friss legyen az élmény.

A kurzusra jelentkezőktől elvárják a tanórákon való aktív részvételt (vagyis a hozzászólást az egyes részek kapcsán kibontakozó vitákhoz), valamint egy körülbelül 25 oldalas dolgozat leadását.