Top 10: tévés férfi párosok

Vágólapra másolva!
A közelmúltban összeszedtünk tíz igen sikeres, felettébb népszerű tévés vegyes párost, melynek tagjai jól mutattak együtt a képernyőn, akik közt mindig vibrált valami feszültség. Összetenni egy erős, sármos férfit és egy okos, csinos és rafinált nőt úgy, hogy nagyjából nézhető legyen a végeredmény, nem egy nagy kunszt. Nehezebb meló két férfit úgy összegyúrni, hogy a velük készült sorozatot ne csak a nők nézzék.
Vágólapra másolva!

Igazából mindig is rejtély volt a sorozatkészítők előtt, hogy milyen szereplőkkel mely nemű nézőket lehet a képernyők elé ültetni. Ha egy sorozatban csupa női szereplő között csak épphogy feltűnik egy-egy férfi (vegyük mondjuk a leszbikus társaság mindennapjairól szóló L-t), akkor az vajon inkább a hölgyeket köti le jobban, vagy inkább az urakat, akik szívesen elnézegetik a dekoratív színésznőket?

Ha vegyes párossal dolgoznak a gyártók, akkor a férfiak és a nők is megtalálják kedvencüket (Dana Scully és Fox Mulder, Ross és Rachel), így a nézőtábor erős és masszív, mint Hulk, és szívós, mint hat pitbull. Ha viszont csak férfiak szerepelnek főbb szerepekben, akkor könnyen lehet, hogy férfinézőt veszít a sorozat, mivel sokan szeretnék legeltetni szemüket egy-egy csinosabb színésznő vágykeltő domborulatain, és erre nem kapnak lehetőséget, amennyiben csak bajszos, zakós urakat látnak a képernyőn, amint komoly arccal vizsgálódnak a bűntett helyszínén.

Vizsgáljunk meg például egy kevésbé felnőttes sorozatot, a tinihorroros Odaát-ot, melyben két marcona, ám jóképű fiatal srác vadászik démonokra! A nagy kérdés csak az, hogy az Odaát közönségét inkább a lányok alkotják, akik szurkolnak a sármos, fitt fiúknak, hogy hidegre tegyék az alakváltó rémet, vagy inkább a férfiak érzik úgy, hogy ez az ő sorozatuk, hiszen két macsó bánik el a szellemvilág aprajával-nagyjával, és a lányok csak tehetetlen áldozatokként, védelemre szoruló lényként, kétdimenziós - de jobbára csinos - mellékszereplőkként jelennek meg a szériában.

Bár a sorozatok többsége, ha párosokban gondolkodik, akkor a vegyes felállást részesíti előnyben, mi azonban mégis csak előbányásztunk tíz férfiduót, akik megdobogtathatják a hölgyek szívét. Nem minőségi sorrend: ömlesztve jön tíz emlékezetes férfi páros a televíziózás történetéből

Beavis és Butt-head

Az MTV hatalmas animációs sorozatáért a zseniális Mike Judge tehető felelőssé, akinek a parádés rajzfilm után olyan ragyogó filmet köszönhetünk, mint a Hivatali patkányok (Office Space). Hogy kissé elfogódottak lennénk a jelzőhalmozással? Nem valószínű, hiszen a Beavis és Butt-head hihetetlen sikertörténetté vált, annak ellenére, hogy mindössze annyiról szólt, hogy két, divatos szólva élve, gyépés fiatal egy heverőn nézte a videóklipeket, miközben harsányan káromkodtak, böfögtek, röfögtek.

mtv

A sorozat hét évadot ért meg a zenecsatornán, 199 epizódot és pár különkiadást, hogy aztán az egészet megkoronázandó elkészülhessen egy lezáró mozifilm is, mely a Beavis és Butt-Head lenyomja Amerikát címre hallgatott és több mint 60 millió dollárt jövedelmezett csak Amerikában - ami egy kábelcsatornán futó sorozathoz képest nem is rossz.

A két csökött agyú, folyton káromkodó, röhögő és kúlozó fiatal popkulturális ikonná nőtte ki magát, bár sokaknak még mindig gondot okoz megkülönböztetni őket, ezért segítünk: Beavis volt/van/lesz a szőke hajú, Metallica-pólós srác, míg Butt-head a sötétebb frizurát és AC/DC-t részesítette mindig előnyben.