Vidd haza Fábry Sándort!

Vágólapra másolva!
Keressük a magyar tévézők 100 legkedvesebb tévéműsorát, legyen az heti sorozat, szappanopera, vetélkedő, telenovella, valóságshow, bábfilm vagy rajzfilm. A legjobbakat beküldők közt az RTL Klub helyes kis csomagját sorsoljuk ki.
Vágólapra másolva!

A napokban a Time magazin megjelentette a százas listáját azokról a televíziós műsorokról, melyek az amerikai nézők számára valamit nyújtottak is, nem pusztán arra szolgáltak, hogy a két reklámblokk közti időt kitöltsék. A témával bőbben foglalkoztunk: klikk ide.

Az amerikai és a magyar tévéző ízlésének tökéletes egyezése olyan meglepő lenne, mint mondjuk a fiatal Brad Pitt felbukkanása a Kisváros-ban, épp ezért mi is összeszedjük a hazai tévézők kedvenc tévéműsorait, legyen az talkshow, heti sorozat, szappanopera, vetélkedő, telenovella, valóságshow, bábfilm vagy épp rajzfilm.

Prognózisunk szerint a Time listáján szereplő elemek alig harmada szerepel majd a magyarok Top 100-as gyűjteményében, de ezen aligha lepődik meg valaki. Állítsunk csak meg találomra egy texasi kisvárosban egy járókelőt, és kérdezzük meg, szereti-e a Família Kft-t vagy kivel rokonszenvez a német Cobra 11 csapatából! Vajon, milyen arcot vágna egy megtermett, bronxi fekete, ha választás elé állítanánk, és el kellene döntenie, hogy a Mézga család volt-e szórakoztatóbb, vagy Doktor Bubó?

Itthon ugyanúgy meglepett vagy egyenesen rémült arcokkal találkoznánk, ha Lajosmizsén vagy Pesten, a Körúton a Gunsmoke című sorozat nagyszerűségéről értekeznénk: idősebb amerikaiak számára alapvetés ez a húsz évet, 635 részt megélt western, mely csúcstartó odakint a főműsoridős, heti sorozatok közt (1952 és 1961 közt rádióban is ment, nagy hallgatottsággal).

A magyar tévézőre a hazai gyártású produkciók mellett erősen hatottak a szláv sorozatok (Forró szél, Surdával, ki ne emlékezne?), a németek (Brinkmann, Derrick: mond ez valamit?), az angolok (főleg az abszurd humor, Monty Python-módra, de Benny Hill is kedvelt volt), miközben a Time listáján alig találni olyat, ami ne az USA-ban készült volna.

-----------------

Mi várjuk olvasóink kedvenceit, jöhetnek a tízes listák. A legjobb, legmeglepőbb ötleteket beküldők közt pedig kisorsoljuk az RTL Klub által felajánlott csomagot, mely tartalmazza Fábry Sándor könyvét, továbbá a szerintünk igen szórakoztató Cadillac Drive-ot DVD-n (összes rész), és az újabb XXI. Század DVD-t.

A jó ötleteket erre az e-mail címre várjuk, "Sorozat" tárggyal, 2007. 09. 21.-ig.

A nyerteseket az [origo] e-mail útján értesíti, és közli a nyeremények átvételének pontos menetét. A nyertesek teljes listája legkésőbb szeptember 25-től 48 órán át elérhető lesz az [origo] Tévé rovatából. A játékban a T-Online munkatársai nem vehetnek részt.