Botrány a Született feleségeknél

Vágólapra másolva!
Hivatalos bocsánatkéréssel próbálják engesztelni a Fülöp-szigetek népét a Született feleségek című amerikai tévésorozat producerei egy többek szerint rasszista kiszólás miatt.
Vágólapra másolva!

A sorozat Amerikában vasárnaptól vetített új évadjának első epizódjában Susan Mayer - akit Teri Hatcher alakít - orvoshoz megy és a vizsgálat előtt elkéri a doktor diplomáját. "Szeretnék megbizonyosodni afelől, hogy nem valami fülöp-szigeteki iskolában szerezte a tudását" - indokolja kívánságát.

A mondatból botrány kerekedett, felháborodott nézők tiltakozó petíciót tettek közzé az interneten. Szerda estig több mint 30 ezren adták a nevüket az íráshoz. Mary Jo Bernardo Los Angeles-i konzul panaszlevelet küldött az ABC tévécsatornának. Hangsúlyozta, hogy a Fülöp-szigeteken kiképzett orvosok és ápolók diplomáját automatikusan elismerik az Egyesült Államokban. Még maga Gloria Arroyo, a délkelet-ázsiai ország elnöke is kifejezte nemtetszését egy államtitkár útján, aki rasszista sértegetésnek nevezte a kifogásolt szövegrészt.

A sorozat készítői csütörtökön bocsánatkérő nyilatkozatot tettek közzé, miszerint nem volt szándékukban megkérdőjelezni a fülöp-szigeteki orvosok szakértelmét és integritását.

"A sorozat producerei és az ABC stúdió bocsánatot kérnek bármilyen sértésért, amelyet ez a rövid részlet okozhatott" - áll az ABS-CBN fülöp-szigeteki tévécsatornának eljuttatott hivatalos állásfoglalásban, amelyet azonnal le is közölt az adó.