Eltűnt Tilla vetélkedője

Vágólapra másolva!
Bajban van az Ötödikes, mivel a "szórakoztató kvízshow" az irigylésre méltó időpont (péntek este kilenc óra) ellenére sincs a célcsoportjában a harminc legnézettebb műsor közt. Az RTL Klub vezet az ötven alatti felnőtteknél, a TV2 pedig a teljes lakosságnál a nyerő, egészen estig.
Vágólapra másolva!

Továbbra is a TV2 a legnézettebb hazai tévé, ha az egész napot, és a négy éven felüli tévézőket vizsgáljuk. Az RTL Klub ugyanakkor estefelé már erősebb, és a 18-49-es célcsoportban is vezet: míg a TV2 25,8 százalékon áll, addig az RTL 27,3 százalékot jegyezhet fel. Az m1 13 százalékkal véteti magát észre a teljes lakosságnál, de száz fiatal, ötven alatti tévézőből csak hét választja általában.

Azt már mondani sem kell, hogy újfent diadalmaskodott a Barátok közt, 2,16 millióval, az egyetlen magyar tévéműsor, amit legalább kétmillióan követnek, ráadásul minden hétköznap. A második helyre is egy szappanopera kúszott fel, úgy tűnik, nagy a kereslet a könnyes szemű nőkre és csalfa férfiakra, netán a furfangos, intrikus, gonosz asszonyokra és szegény, hiszékeny férjekre, mivel a Jóban Rosszban is hozott egy jobb estén 1,71 millió nézőt. Jól mentek a TV2 magazinműsorai, a Napló, az Aktív, de a Tények is a lista élmezőnyében van. Az RTL a Fókusz-t, a Híradó-t, az Esti Showder-t és a Cobra 11-et vitte be még a tízbe, a Szahara című film mellett.

Az MTV által kínált tálcáról is ugyanazon falatkákat csippenti fel a fogyasztó: bő egymillióan nézték a lottósorsolást, közel ennyien dermedtek le a Kékfény láttán, és a Híradó is felmutatott egy 952 ezres nézettséget. Jól ment viszonylag az Életképek, az Önök kérték, és a Tűzvonalban is szépen tartja magát, 809 ezer nézővel - sok drága amerikai sorozatnak nincs ennyi híve itthon. 800 ezer alatt maradt a Csináljuk a fesztivált, 700 ezer alatt zárt a Krém.

A Viasatnál A helyszínelők, Columbo és Az utolsó dobás című film szerepeltek jobban. A vegasi kalandokat 435 ezren figyelték, a ballonkabátos nyomozó 265 ezer tévézőt érdekelt. A célcsoportban a legjobb közönségaránya a CSI-nak volt, 14,6 százalékot ért el a fiataloknál, így a híveknek nem kell aggódniuk, a Viasat egyhamar nem veszi le a képernyőről a helyszínelőket.

Igazán nagy csata a 18-49-es kategóriában van a két nagy kereskedelmi tévé közt. A dobogón csak RTL-es műsorok állnak (Barátok közt, Szahara, Fókusz). Volt olyan este, mikor az ötven alatti felnőtt nézők fele Berényiéket bámulta. A TV2 A Nagy fogyás című valóságshow-jával érte el a legtöbb nézőt, ez 35,8 százalékos közönségaránnyal ment a célcsoportban. Döntetlent játszott A szökés és Doktor House, a Cobra 11 újfent legyűrte a Napló-t. A TV2 betegeskedő műsorainál nem állt be javulás: a Favorit legerősebb estéjén is csak 365 ezer fiatal nézőt érdekelt (18,8% SHR), az Okosabb vagy, mint egy 5.-es? című vetélkedőt pedig nem is találtuk meg a 30-as listán: jól elbújtak a haszontalan kis csibészek az osztályteremben.