Egy erősen provokatív sorozat: Kaliforgia

Vágólapra másolva!
Az HBO műsorán november 6-án debütál a sokak által az idei év legprovokatívabb sorozatának nevezett Kaliforgia. Főszereplője az a David Duchovny, akit a magyarországi nézők főként az X-akták című sorozatból ismernek, ám ezúttal teljesen új oldaláról mutatkozik be a hazai közönségnek. Nézz sok fotót!
Vágólapra másolva!

A sztoriban a tőzsgyökeres Hank Moody New York-i Los Angelesbe költözik új regényének sikerében bízva, ám a siker és csillogás még várat magára, marad a pia, a gyakori szex. Korábbi barátnője utáni sóvárgás, kamasz lánya nevelésének atyai gondjai, és a kicsapongó életvitele következményei töltik ki mindennapjait. Kemény életforma ez, Hank mindkét felén égeti a gyertyát, ahogy a meg nem értett művészeknél ez szokás.

Életének talán egyetlen fontos férfi szereplője, barátja és egyben ügynöke, Charlie (Evan Handler), aki a felszínen Hank ellenpólusa, ám hamar róla is kiderül, hogy a látszat olykor csal, és a házasság intézményének mintaegyede nem is annyira tökéletes, mint azt kezdetben gondoljuk. Evan Handlert a Szex és New York-ból ismerhettük meg.

Hank lánya, Becca (Madeleine Martin) az egyedüli nő, aki igazán megérti a zűrös életű férfit és az egyedüli, aki elfogadja őt olyannak, amilyen és talán ezért is az egyetlen örök nő Hank életében. Hank életének még fontos meghatározója Karen (Natascha McElhone), az ex-barátnő, aki kutya-macska játékot űz az íróval. Együtt élni ugyan már nem tudnak, és Karen mindent megtesz a 'normális' élet elérésére, hiszen gyűrűs menyasszony és választottja egy érett férfi, akire mindenben számíthat - mondhatni Hank ellentéte. Ugyanakkor volt barátja továbbra is nagy hatással van rá, akit legszívesebben megfojtana - hol szerelmével, hol gyűlöletével. Natascha McElhone arca is ismerős lesz a nézőknek, hiszen nevéhez olyan nagy filmek fűződnek, mint Robert deNiro és Jean Reno oldalán a Ronin vagy a 2002-es Solaris, melyben George Clooney partnere volt.

A történet harmadik lényeges női szereplője egy fiatal szirén, Mia (Madeline Zima), aki csupán egy egyéjszakás kalandnak indult Hank életében, ám annál sokkal nagyobb szerepet szánt neki a sors, és persze a sorozat írói.

Az ima közbeni orális szexszel a mélyen vallásos embereket is felbőszítő sorozat november 6-tól minden kedd este 21:00 órai kezdettel látható az HBO-n.