Elhunyt a Rat Pack utolsó tagja

Vágólapra másolva!
Meghalt Joey Bishop, aki a hatvanas években saját tévéshow-t és több más műsort vezetett, és a Frank Sinatra nevével fémjelzett, Rat Pack utolsó tagja volt.
Vágólapra másolva!

A már régóta betegeskedő Bishop 89 éves korában, szerda este hunyt el Newport Beach-i otthonában. Ezzel távozott a Rat Pack nevű legendás banda utolsó tagjai is, olyan nagyságokat követve, mint Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis Jr. és Peter Lawford. A Rat Pack nevet a "köznép" adta egy olyan baráti társaságnak, amely alvilági és/vagy politikai kapcsolatai révén mindent megúszott - mellesleg adtak együtt néhány igazán jó műsort is, Summit címmel.

A Time magazin akkor úgy írt Bishopról, mint a vidám banda motorjáról - ennek ellenére, ma már talán az ő nevét ismerjük a legkevésbé. A Rat Packről film is készült az HBO gondozásában (magyarul a Sztárok egy csapatban címet viseli), de maga Bishop is több filmben (például az Ocean's Eleven 1960-ban készült eredetijében) és tévéműsorban szerepelt.

A tévénézők leginkább a saját nevével fémjelzett The Joey Bishop Show-ból ismerhették őt, amely eredetileg 1961 és 1965 között futott az NBC-n és a CBS-en: ez egy szituációs komédia volt sztárvendégekkel, de aztán 1967-ben Bishop elindított egy késő esti beszélgetős show-t is, ugyanezzel a címmel. Utóbbit az ABC rendelte meg tőle, hogy a nézettségi versenyben kiüsse a talkshow-k akkori királyát, Johnny Carsont.

A terv ugyan nem sikerült (Bishop műsorát bő két év után le is vették a képernyőről), de a komikus humora olyannyira elnyerte Johnny Carson tetszését, hogy később saját show-jában szerepeltette, mint vendég-műsorvezetőt. Bishop több hasonló produkcióban is fel-feltűnt, 1967-ben pedig ő vezette le az Emmy-díjak átadását. Emellett olyan sorozatok egy-egy epizódjában láthattuk, mint például a Chico and the Man vagy a Gyilkosság, mondta a hölgy.