hirdetés

Barátok közt: nagy meglepetés

2007.10.24. 15:34

Az ötven alatti felnőtteknél, azaz célcsoportjában régóta első az RTL Klub, de múlt héten a teljes lakosságnál is visszavette a vezetést a TV2-től. Ennél meghökkentőbb esemény is történt, mivel nem a Rózsa presszóban lebzselő Berényiék végeztek az első helyen: a fiataloknál az Adam Sandlerrel és Winona Ryderrel felálló A kismenő letolta a dobogó tetejéről Magdi anyust és Vili bácsit.

Egyetlen műsor akad az elmúlt héten, amely átvitte a kétmilliós nézettséget: csütörtökön a Barátok közt újabb epizódját 2 millió 191 ezer tévéző látta (és további három estén is kétmillió fölött zárt). A legkedveltebb filmet is az RTL Klub szállította, ez volt A kismenő című amerikai vígjáték, melyen 1,93 millió honfitársunk kuncogott. Szappanoperával bukkant fel az élmezőnyben a TV2 is, mivel 1,77 millióan figyelték a Jóban Rosszban-t, szintén csütörtökön. A legnézettebb hírműsort a TV2 állította elő, a Tények egy tradicionálisan erős sávban, vasárnap este 1,65 millió magyart informált. Ettől csak hajszállal maradt le az RTL Klub Híradó-ja, szintén ugyanazon az estén: csak ötezerrel kevesebb nézőt mért az AGB Nielsen, ami voltaképp döntetlent jelent, a hibahatár miatt.

Szerették még a tévézők a Magellán című műsort, a Forma 1-et bő másfélmillió tévéző követte, és hasonló nézettséggel futottak a magazinműsorok, mint az Aktív, a Fókusz vagy a Napló. Külföldi sorozatok közt a Miami helyszínelők a király, az RTL-ről, jóllehet, ezek ismétlések, futottak már a Viasaton.

Az m1 esetében nagy kérdés volt, hogy Gundel Takács Gábor új vetélkedője (bővebb írás róla itt) javít-e a Híradó eredményén, azaz jobb felhozó műsorszámnak bizonyul-e, mint a Bűvölet című olasz sorozat volt. No, a hírműsor ugyan gyengébb heti csúcsnézettséget ért el, mint egy héttel korábban, de a 870 ezres adat így is elég arra, hogy az MTV egyes csatornájának legnézettebb műsora legyen. 800 ezer fölött zárt még az Önök kérték, a Kékfény és a Tűzvonalban.

18-49

A kereskedelmi célcsoportban hengerelt az RTL, miközben az ötven alattiak kedvencei közt ezúttal sincs MTV-s műsor a Top 30-ban. A Kismenő-vel aratott az RTL, a fiatal tévézők fele ezt nézte vasárnap este. Jellemző, hogy még a Barátok közt-et is letaszította a dobogó legfelső fokáról. Célcsoportban nagyon erős az RTL-es Híradó, a Forma-1, a Miami helyszínelők, a Vészhelyzet, a Fókusz, a Gálvölgyi show. A TV2 részsikereket ért el: a kórházas szappanoperát tudhatja a tizedik helyen, a keddi Aktív is jól ment, ugyanakkor erősen csökkent célcsoportban a nézettség A nagy fogyás alatt. Frei bármilyen témához nyúl, gyengébb eredményt szállít, mint Doktor House, a Favorit pedig nem nagyon tud 20 százalék fölé kerülni, és ez este kilenc óra tájban erősen rontja a TV2 esti átlagát.

Ha már átlagok: 26,4 százalékkal nyert az RTL Klub, míg a TV2 23,9, az m1 pedig 12,6 százalékot jegyzett a múlt héten, teljes lakosságnál. A 18 és 49 éves kor közti nézőknél nem volt pardon, egész napot nézve hét százalékkal nyert az RTL, amit főműsoridőben feltornázott 11,5 százalékra.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK

Most
Top 12 óra
hirdetés
hirdetés
Ajánlat
Ajánlat
Ajánlat