Két új műsor a TV Paprikán

Vágólapra másolva!
Ma startol a TV Paprika diétás műsora, az Ételem az életem. A csatorna egy másik műsort is indít a héten, melyben magyar ízlelőbimbóknak furcsa ételeket vesznek magukhoz a szereplők.
Vágólapra másolva!

Az Ételem az életem című sorozatban bemutatott diéták mások, mint a fogyni vágyók receptjei, hiszen nem önként választott, hanem az élet által "előírt", különleges étrendekről szól. Lakatos Andrea, a műsor háziasszonya Király Évával, a modellből lett dietetikus-hallgatóval együtt gondoskodik a büntetlenül fogyasztható falatokról. Segítségükkel a nézők megtanulhatják, hogy a cukorbetegség, epebetegség, vesebetegség, kóros elhízás miatt javasolt diéták nem feltétlenül kell, hogy fantáziátlan és egyhangú étrendet jelentsenek.

A sorozatból képet kaphat a néző a betegségek hátteréről, és főzés közben elmagyarázzák, milyen alapanyagokat használhatunk, hogyan figyeljünk az anyaghányadokra, továbbá az elkészített étel tápértékét is kiszámítják. Az első epizód ma (október 29-én, hétfőn) 16:55-kor, az első ismétlés pedig csütörtökön 19:20-kor látható.

Más újdonsággal is szolgál a csatorna: a Veszélyes ízeken című műsorban feltűnik néha egy-egy tengeri uborka, birkahere vagy egy darabka kutyahús, de csak azért, hogy eltűnjön egy emberi bendő mélyén. A sorozatban Stefan Gates angol szakíró, a világot járva a legvitatottabb étkezési szokásokat mutatja be. Gasztronómiai körutazásában hat ország nagyon különböző étkezési hagyományaival ismerteti meg a nézőket. Ellátogat Afganisztánba, Dél-Koreába, Ugandába, Fidzsire, Tongára és Kínába. Bemutató szombaton, november 3-án, 20:25-kor, ismétlés másnap 13:30-kor.