Tévés reality-k öt emlékezetes pillanata

Vágólapra másolva!
Természetesen a legjobb és legprofibb valóságshow-k valamilyen szinten "szkripteltek", hiszen még a valóságot is irányítani kell, a valóságnak is lökést kell adni valamiképp. A reality-k így több eredeti, sokkoló vagy meglepő momentumot produkálnak, hiszen az emberek reakcióit nem lehet mindig irányítani, így néha másképp történik minden, mint ahogy a producer elképzeli. Öt emlékezetes pillanatot ragadtunk ki az világszerte vetített sok száz valóságshow-ból.
Vágólapra másolva!

A valóságshow-k, doku soapok jeleneteinek egy részét valóban az élet írja, de ne gondolja senki, hogy egy-egy tévés reality során nem kell gondosan megtervezni azt, hogy nagyvonalakban mi történjék aznap a főhőssel. Ha a nézettségért aggódó tévés szakemberek nem találnak ki egy váratlan vendéget, egy látványos kalandot, akkor még az is megeshet, hogy a valóságműsor fő karaktere aznap a lusta heverészést, egésznapos semmittevést választja, és hosszan piszmog a konyhában - erre pedig nem vevő a néző.

Összeállításunkban hazai és külföldi példákat kerestünk a szakajtónyi emlékezetes reality-pillanat közül, melyek jó része meglepett tátogásra késztette az egyébként mindenre felkészült nézőket.

A köpés - Flavor of Love 1. évad

A VH1 társkereső reality-paródiájában, a Flavor of Love-ban történt. A műsorról azt érdemes tudni, hogy egy egykor volt ismert rapper, a Public Enemy hiphop együttesből ismert Flavor Flav meglehetősen bohó személyiségét találták a zenetévé vezetői alkalmasnak arra, hogy egy párkereső valóságshow főszereplője legyen.

A nem is fess, nem is dalia rapper szívét a meghívott, jó részt afro-amerikai hölgyek minden bizonnyal csak a tévéműsor által szerezhető ismertség reményében vagy a főhős vagyonának nagysága miatt próbálták meghódítani, és más reality-kkel ellentétben, a műsor obszcén dolgokban sem szenvedett hiányt.

Az első évad vége felé történt a nevezett incidens, amikor az egyik ki nem választott (rózsa helyett) nyakba akasztható órát nem kapó hölgy (Pumpkin - ugyanis a lányokat nem néven nevezte Flav, hanem első benyomáskor kialakuló becenevet kaptak) az őt provokáló másik hölgyet, New Yorkot nemes egyszerűséggel arcon köpte, miután elszabadult a pokol.

Jellemző, hogy az első évadot követően nem sokkal elindult a második is - ugyanúgy Flavor Flavvel, ami mutatta, hogy körülbelül mennyire lehetett komolyan venni az első évados párkeresést. Mindezek ellenére a műsor bűnösen szórakoztató volt és a második évad fináléja minden idők legjobb VH1-os nézettségét hozta.

http://www.youtube.com/v/OpYpyHWjMQc&rel=1