A legnagyobb tévéshow-t tervezgetik

Vágólapra másolva!
Nem elég, hogy tévés tehetségkutatók százai futnak több kontinens számos országában: jövőre a helyi győzteseket eresztenék össze egy különleges megashow-ban.
Vágólapra másolva!

Simon Cowell tévés producer és műsorvezető, aki a Pop Idol, a The X Factor, az American Idol és a Britain's Got Talent zsűritagjaként lett ismert, és egyben az America's Got Talent producere, azt tervezgeti, hogy 2008 őszére összehoz egy monumentális, látványosnak ígérkező show-t.

A világ több országában futnak és futottak tévés tehetségkutatók, a témában igencsak otthonosan mozgó Cowell pedig úgy gondolja, hogy nagyszerű lenne összeereszteni 25 ilyen show győztesét, hogy mérjék össze, ki mit tud, hogy a győztes megkaphassa a "világ legtehetségesebb embere" címet, és hozzá egymillió dollárt.

Objektív mércével természetesen nem lehet eldönteni, hogy egy lábujjaival sakkozó hasbeszélő, egy tripla szaltót vető kardnyelő, egy több szólamban fütyülő akrobata vagy egy hároméves énekes a tehetségesebb, de ezt nem is a zsűri döntené el. Az előzetes tipp szerint egy ilyen megashow akár 200 milliós nézettséget is hozna világszerte.

Cowell mindenesetre bizakodó, jóllehet, egy ilyen szupershow legalább féléves tervezést igényel. Elárulta, hogy már hosszú ideje tervezget ilyet, de csak most jött elő vele, és mint elmondta, szerinte a bolygónknak annyira szüksége van egy ilyen világméretű tehetségkutató show-ra, mint egy falat kenyérre.