Állati valóságshow videójátékon

Vágólapra másolva!
Videójáték készül az Animal Planet legnézettebb műsorából, a Meerkat Manor, vagyis a Szurikáták udvarháza című ismeretterjesztő sorozatból - és ez még csak a kezdet. 
Vágólapra másolva!

Az Animal Planet mögött is álló Discovery Communications társult az Activision céggel, amely többek között a Guitar Hero 3 című videójátékot is kiadta. A megállapodás keretében a Discovery alcsatornáinak több műsorából is számítógépes játék készül: ezek első darabja a Meerkat Manor játékváltozata lesz.

A Meerkat Manor egy kvázi valóságshow, amely egy szurikáta család életét követi nyomon. Az Animal Planet magyar nyelvű csatornáján még Rókamanguszták udvarháza címmel láthattuk a műsort, a TV2 már a helyesen fordított címmel, Szurikáták udvarháza-ként adja a produkciót.

Az aranyos kis állatok rendkívüli nézettséget hoztak az Animal Planetnek: a sorozat jelenleg a harmadik évadjánál tart, és az Egyesült Államokban így is átlag 4 millióan kíváncsiak egy-egy epizódra. A Meerkat Manor a csatorna legnézettebb műsora, hamarosan pedig nagyfilm is készül belőle a tervek szerint.

Ez is azt mutatja, amire a videójáték megjelenése utal: a Discovery a jövőben nem csak egy kábeltársaság, hanem "tartalomszolgáltató" cég kíván lenni, amely több formában árusítja termékeit. A szurikátás játék előreláthatólag 2008-ban kerül a boltokba, és több más ismeretterjesztő film játékváltozata követi majd.