Leszbicsókok a képernyőn

Vágólapra másolva!
Az elfáradt, egyre kevésbé nézett sorozatok alkotóinak nincs könnyű dolguk, ha vissza akarják hódítani a nézőket. Vannak viszont bevett fogások, amelyek egy-egy epizód erejéig biztosan működnek: ezek egyike, ha összeeresztünk két női szereplőt, akik aztán legalább egy csókot váltanak. Cikkünkben olyan leszbikus csókokból válogattunk, amelyek valamely tévésorozatban estek meg.
Vágólapra másolva!

Courteney Cox és Jennifer Aniston - Dirt - A hetilap

Itthon a Viasaton láthatjuk a Courteney Cox főszereplésével készült Dirt - A hetilap című sorozatot, mely egy bulvárújság szerkesztőségének mindennapjait mutatja be. Cox a főszerkesztőt játssza, aki mindenre képes azért, hogy kiteregesse a sztárok szennyesét, és ezzel növelje lapja olvasottságát.

A Jóbarátok Monicájaként megismert színésznő magával vitte a sorozatba korábbi kollégáját, a sikeres sitcomban Rachelt alakító Jennifer Anistont is. Aniston a Dirt-ben egy rivális lap vezetőjét játssza, aki azonban Cox karakteréhez, Lucy Spillerhez cseppet sem viszonyul ellenségesen: megpróbálja leszbikus kalandra csábítani, ami sikerül is neki.

A sorozatot eredetileg adó FX csatorna marketingesei természetesen már jó előre megszellőztették, hogy a két színésznő között elcsattan majd egy nyelves csók.


A jelenet ugyan jóval alatta marad az elvárásoknak (hisz csók helyett csak egy szájrapuszit láthatnak a nézők), a reklám viszont szép nézőszámot hozott a sorozatnak: a megelőző epizód 1,8 milliójával szemben a két hölgy kis kalandjára 2,4 millió amerikai volt kíváncsi.

Joely Richardson és Portia de Rossi - Kés/Alatt

A magyarul Kés/Alatt címmel vetített Nip/Tuck körülbelül egy hónapja indult ötödik évadját is egy leszbikus kalanddal reklámozták, melynek egyik résztvevője a plasztikai sebész Sean McNamara volt felesége. A Juliát alakító Joely Richardson valószínűleg nem tévedett nagyot, amikor új szerepéről így nyilatkozott: "Azt gondolom, ha eljátszom egy leszbikust, azzal sok férfit bepörgetek."

A jelenetnek külön pikantériát ad, hogy másik szereplője a valós életben is leszbikus: Portia de Rossiról van szó, aki civilben az idei Oscar-gála konferansziéjának, Ellen DeGeneresnek a barátnője. Érdekes, hogy a valóban leszbikus színésznő sokat aggodalmaskodott az ágyjelenet előtt, míg az egyébként heteroszexuális Richardson inkább kíváncsian várta a forgatást.


Az ominózus jelenet itt nem merül ki egy szájrapusziban, mint a Dirt esetében: a két hölgy először egy paplan alatt hadakozik egymással, majd az érzéseikről beszélgetnek, közben többször is megcsókolják egymást.