Sutherland bevonult a börtönbe

Vágólapra másolva!
Szerdán megkezdte 48 napos börtönbüntetését a 24 főhőse, Kiefer Sutherland - a korábbi hírekkel ellentétben, egyben tölti le idejét.
Vágólapra másolva!

Kiefer Sutherlandre 48 nap vár a hűvösön, mert ittasan vezette autóját még szeptemberben. A színészt 2004-ben már elkapták ugyanezért: akkor öt év próbaidőt kapott, és mivel ezt most megszegte, letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

A 24 szuperügynökét, Jack Bauert alakító Sutherland szerdán öltötte magára a rabruhát, így a karácsonyt is a börtönben fogja tölteni. A színész saját elhatározásából vonul be most, hisz a bíró csak annyit rendelt el, hogy a büntetést legkésőbb március 30-ig kell letöltenie.

Korábban arról röppentek fel hírek, hogy Sutherland két részletben szeretné leülni a rá kiszabott időt, mivel nem lenne szerencsés, ha egyszerre 48 napot töltene távol a 24 forgatásától. Az írósztrájk miatt azonban mindenképpen csúszik a sorozat januári bemutatója, így a színésznek van elég ideje a börtönre.

Sutherland a börtönbüntetés mellett újabb öt év próbaidőt kapott, és 510 dollár pénzbírságot is ki kellett fizetnie. Emellett részt kell vennie egy 18 hónapig tartó kezelésen és egy hathónapos tanácsadáson, melyek célja a színész és az alkohol közti viszony jobbítása.