Embervadászat az új tévéshow-ban

Vágólapra másolva!
A Sci Fi Channel új műsorában a pénzükért futnak a versenyzők, miközben profi "vadászok" hada üldözi őket.
Vágólapra másolva!

Talán emlékeznek még az olvasók az Arnold Schwarzenegger főszereplésével készült A menekülő ember-re: a film egy jövőbeli tévéshow-ról szól, amelyben egy áldozatnak ki kell jutnia az őt üldözők gyűrűjéből.

A játék itt valóban vérre ment (a vereség tehát egyenlő volt a halállal), mint ahogy Jean-Claude van Damme hasonló témát feldolgozó filmjében is, amelyben unatkozó gazdagok vadásztak hajléktalanokra - ha jól emlékszünk, ez volt a Tökéletes célpont, mellyel John Woo nemzetközi szinten is bemutatkozott rendezőként.

A Sci Fi Channel frissen berendelt "vetélkedője", a Run for Money természetesen csak szimulált helyzetbe keveri a hasonló versenyre vállalkozókat: a jelentkezőknek egy meghatározott helyre kell eljutniuk, úgy, hogy közben ne "vadásszák le" őket a stúdió által felbérelt ellenfelek.

A Japánból indult műsorformátum szerint a játékos által megnyerhető összeg minden "túlélt" másodperccel egyre növekszik, de ha a menekülő embert elkapják, akkor az egész nyereménynek lőttek. A játékosnak ezért megvan rá a lehetősége, hogy bármikor megadja magát, vagyis hogy véget vessen a játéknak, és hazavigye az addig összegyűjtött pénzt.

A végső nyertes kiléte a Pókerarc-ban alkalmazott szisztémához hasonlóan dől el: egyszerre ugyanis több játékos indul el a nagy futáson - ha valaki feladja, hazaviheti a pénzét, egyébként pedig a legutolsó "életben maradt" játékos kapja a nagy nyereményt. A pilot epizódot a tervek szerint januárban forgatják le Los Angelesben.