A legkeresettebb sorozatok 2007-ben

Vágólapra másolva!
2007-ben a Google keresőjébe a tévésorozatok közül a Heroes-t pötyögték be legtöbben.
Vágólapra másolva!

A tévében látható sorozatok közül 2007-ben a Google-toplistát a Hősök vezeti, mely itthon is ragyogó nézettségi adatokat produkálva robbantott a TV2-n, majd szépen hanyatlásnak indult: a magyar tévézők zömétől távol áll az amerikai képregény-kultúrára épülő Heroes. A sorozat különben viszonylag lassan indul be és igaz, hogy csupán maroknyi rajongótábora van itthon, de az a csapat legalább tényleg fanatikus.

A Lost volt idén a második a keresőbe beírt sorozatcímek közt: ez itthon az RTL-en fut péntek esténként, és lényegesen kevesebb nézőt vonz immár, mint az első évad - és ennek csak egy oka, hogy későbbi sávba került. Talán a valamivel haloványabb második évadra unt rá sok magyar: lényeg, hogy Kate, Sawyer és Jack kalandjai változatlanul izgalmasak, de kevésbé nézettek itthon.

House a harmadik, az orvosos sorozat itthon is igen népszerű, közkedvelt, gyakran verte nézettségben A szökés-t is. Negyedik a Magyarországon az m1-en és a Cool tévén látható 24, mely egyértelműen kimagaslik az akciósorozatok közül. Ötödiknek egy meglepetés, a Bones, mely itthon a kissé vicces Dr. Csont címmel fut, utána pedig a Jericho jön, mely a TV2-n szintén szerfelett halovány nézettséget hoz.

A tízbe olyanok fértek be még, mint a Reba, egy szituációs komédia egy country-énekes főszereplésével, a Scrubs, a Greek és a Cavemen, itthon csak szűk körben ismert sorozatok. Utóbbiban például alacsony, szakállas, szőrös ősemberek próbálnak szerencsét a modern világban, és már a pilot előtt is sokat cikkeztek róla a televíziózással foglalkozó híroldalak, azaz a premier előtt hetekkel már százezrek próbálták megtudni, miért van nagy felhajtás körülötte.