Örökké lesz Mónika-show

Vágólapra másolva!
Amíg Mónika 42,3 százalékos közönségarányt ér el a teljes lakosságnál, amíg a nem túl jól hozó délutáni sávban is képes 1,41 millió magyart a tévé elé ültetni, aligha fogja levenni a képernyőről a műsort az RTL Klub. Heti nézettség, még a bejgli előtt.
Vágólapra másolva!

A teljes lakosságból 27,9 százalék választja az RTL Klubot, a TV2-re tapad 23 százalék, az m1 pedig közel 12 százalékot írhatott be a múlt héten. A kereskedelmi célcsoportnál az egész napot tekintve közel öt százalék az RTL fórja, ugyanakkor este, főműsoridőben a különbség majdnem 11 százalékra nő.

Az év 50. hetében újfent a Barátok közt volt a legnézettebb műsor, 2,22 millió magyar volt rettentő kíváncsi arra, hogy utazik-e Vili bácsi, és Magdi néni vajon fejbe veri-e az elszánt öreget egy sodrófával. A Fókusz is erős estéket tudhatott magáénak, volt, mikor 2,16 milliós nézettséget mért az AGB Nielsen. A Csillag születik is dobogós, azaz hiába a kritika, miszerint a Megasztár-ban sokkal jobb hangú énekesek voltak, a show igen népszerű. A Pókerarc ezúttal nem ment kétmillió fölé, de ezért aligha bánkódnak sokan az RTL-nél, mivel kellő gyógyír a negyedik hely, főleg úgy, hogy az első három is a csatornáé. A teljes tévéző lakosság bő harmada figyeli még a Szeszélyes-t, annak ellenére, hogy a készítők úgy vélik, ha valamit minél hangosabban, sikítva ad elő egy ripacs szereplő, annál viccesebb. Mónika, bár délután fut, így is hozott egy nap 1,41 millió nézőt, azaz sokan megnézik, hogy utána becsmérlően leszólják a munkahelyi kávézás során.

A TV2 a Tények-kel (1,65 millió néző), Walker-rel és a Jóban Rosszban-nal ért el jobb eredményt, utóbbiak 1,5 millió körül hoztak. A Nagy fogyás és a jó időre búcsúzó Frei 1,25 millió nézőt érdekelt, bár utóbbi nézői csak azt az amúgy igen fontos információt nem tudták meg a műsorból, hogy voltaképp miért is omlott össze Argentína, és mit gondol az egyszerű állampolgár erről egészről. A TV2 nemrég sorozatokat vetett be a Bk ellen: ezek közül a Shark teljesít legjobban a teljes lakosságnál, az Igazság harcosai és a Szellemekkel suttogó viszont nem érték el az egymilliót.

Az MTV-nél nemhogy egymilliós nézettség nem volt, de ezúttal 900 ezres sem. Az m1-en a lottósorsolást nézték a legtöbben, csak 891 ezren, holott hideg, cudar hét volt, afféle tévézős estékkel. A Csináljuk a fesztivált alig maradt el ettől az eredménytől, A tévé ügyvédje 770 ezret "csinált", és a Kékfény is majdnem annyit. A legnézettebb MTV-s Híradó-ból 732 ezren informálódtak.

18-49

A kereskedelmi célcsoportban (az itt elért eredmény számít igazán a TV2-nek és az RTL-nek) szintén a Barátok közt nyert. A Csillag születik az ötven alatti nézőknél is nyerő, akárcsak a Fókusz, a Pókerarc, a Vészhelyzet vagy a Miami helyszínelők. Győzikét is nézi a tévéző célcsoport harmada. Maradt tehát az RTL-es dominancia, mert a TV2 műsorai csak lejjebb vannak a listán, így 32,2 százalékos közönségaránya volt az NCIS-nek, tízből hárman néznek nagyjából Jóban Rosszban-t. Frei kicsivel megverte A szökés-t, a Grace klinika gyakorlatilag ikszelt a Született feleségek-kel, a Nagy Fogyás-ra viszont csak a fiatal tévézők negyede kíváncsi.