Nagy dobások, óriási bukták a tévében

Vágólapra másolva!
A TV Guide magazin összeállította a 2007-ben indult tévésorozatok legjobbjainak és legrosszabbjainak listáját; szubjektív módon, de azért figyelembe véve a kritikusok véleményét és a nézettségi adatokat. Következzék hát kilenc nagy dobás és nyolc óriási bukta a tengerentúlról - reméljük, az előbbiek hamar átkerülnek a hazai tévékbe is.
Vágólapra másolva!

A legjobbak

The Big Bang Theory

A hagyományos eszközökkel dolgozó sitcom főhőse két furcsa, sokszor kínosan viselkedő srác, akik együtt bérelnek lakást. Viszonyukat megkavarja, hogy a szomszédságukba költözik egy nem túl okos, ám annál szebb lány, akinek az idióta duó mindkét tagja elkezdi csapni a szelet. A két jó barát egyikét játszó Johnny Galecki a Roseanne-ban már megmutatta humoros oldalát, Jim Parsonst pedig az Amynek ítélve című bírósági sorozatban láthattuk korábban.

The Bronx Is Burning

Egy nagyszerű sportdráma, amit itthon valószínűleg kevésbé értékelnének, tekintve, hogy egy baseballcsapat, a New York Yankees 1977-es évadját dolgozza fel. A sportágat nem ismerő vagy az iránt nem érdeklődő nézőket is kárpótolhatja azonban a színészek játéka: a csapat vezetőit John Turturro és Oliver Platt játsszák. Előbbi a Coen fivérek több filmjében (például a Hollywoodi lidércnyomás-ban vagy A nagy Lebowski-ban) szerepelt; utóbbit a Huff-ban nyújtott alakításáért Golden Globe-díjra is jelölték.

Chuck

A The Big Bang Theory párosához hasonlóan fura, számítógépőrült figura a címbeli Chuck, aki agyának átprogramozása után egyszer csak a nemzetbiztonsági hivatal érdeklődésének középpontjába kerül. Az idióta alaphelyzet után egy jópofa akció-vígjáték bontakozik ki, melynek további főszereplője egy csinos hölgytaggal is rendelkező ügynökpáros. A sorozat érdekessége, hogy epizódjai nem sitcomhoz mérhetű hosszúságúak, hanem majd' háromnegyed órásak.

Damages

Ügyvédes sorozat Glenn Close-zal, akit bizonyára nem kell bemutatni a nézőknek, hiszen csak a nyolcvanas, kilencvenes évek fordulóján olyan mozifilmekben szerepelt, mint a Végzetes vonzerő, a Veszedelmes viszonyok vagy A kísértetház. A Damages szándéka szerint megreformálja a jogi sorozatok műfaját, a készítők ezért elhagyták a patetikus bírósági beszédeket, és általában erőszakosabb eszközökkel dolgoznak - méltón az FX korábbi műsoraihoz, például a Kés/Alatt-hoz vagy a Kemény zsaruk-hoz.

Dirty Sexy Money

A Dallas vagy a Dinasztia modern változataként, egy gazdag család sötét ügyeibe pillanthatunk bele, a főszereplő ügyvéd (a Sírhant művek-ből ismert Peter Kreuse), vagyis a vagyon jogi kezelőjének szemével. A fiúnak már apja is a család szolgálatában állt, de titokzatos körülmények között életét vesztette - ami egy izgalmas mellékszálat von a cselekménybe. És ha ez még nem lenne elég, a zűrös család fejét egy világhírű színész, Donald Sutherland játssza.