A nő, aki megette Skóciát

Vágólapra másolva!
Új sorozat startol ma a TV Paprikán, melyben Nell Nelson étteremkritikus és gasztronómiai tekintély visszatér szülőföldjére, Skóciába, hogy felfedezze és bemutassa a helyi ízeket - biciklizés közben.
Vágólapra másolva!

Az eredetileg The Woman Who Ate Scotland címet viselő sorozat végigköveti Nell kalandjait Skócia tájain átvezető kacskaringós bicikliútjain, a folyóparti főzésektől kezdve a komolyabb gasztronómiai élményekig. A néző nemcsak a hagyományos skót konyhával ismerkedhet meg, de bepillantást nyerhet az új irányzatba is, mely forradalmasította a skót konyhaművészetet.

Nell skót tévés személyiség, receptkönyveket adott ki. Eredetileg reklámszövegeket írt Londonban, öt évig, ekkoriban fordult érdeklődése a konyhaművészet felé. Eleinte sokáig az afrikai és a karibi ételek elkészítésében képezte magát, ezután jött egy út, mely megváltoztatta az életét. Pihenésképp, nyaralás végett ment Hongkongba, de annyira megszerette a helyet, hogy tíz évig ott is maradt.

Utazásai során belekóstolt Kambodzsa, Kína, India, Laosz, Thaiföld és Vietnam ízeibe is. Ezúttal viszont nem a Távol-Kelet, hanem hazája konyháját mutatja be, egy olyan sorozattal, mely egyfajta ötvözete a főző- és utazós műsornak. A szokatlan kirándulás első részlete megtekinthető január 8-án 16.35-kor, ismétlésben pedig pénteken, szombaton és vasárnap.