Újítana a Drót alkotója

Vágólapra másolva!
Új sorozaton dolgozik a Drót ötletgazdája, David Simon: az író-producer ezúttal New Orleans zenei közösségébe látogat el.
Vágólapra másolva!

A nálunk a Duna TV-n látható Drót hamar kultstátust vívott ki magának a sorozatnézők körében: vonzása valószínűleg abban rejlik, hogy a látványra, trükkökre és erőszakra építő szériák ellenében elmélyült, szociológiailag hiteles valóságábrázolást kínál a nézőknek, így szembesítve őket az amerikai társadalom lényegi problémáival.

A sorozatot a korábban oknyomozó újságíróként dolgozó David Simon alkotta meg, aki a Drót ötödik, befejező évadja mellett új ötlettel állt elő: leendő sorozata Baltimore alvilága helyett a zenés New Orleansba kalauzolná el a nézőket. A műsor azonban még messze van a megvalósítástól: a pilot forgatókönyve sincs teljesen kész, az írósztrájk miatt ugyanis megrekedtek a munkálatok.

Simon ugyanakkor bevallotta, eddig is nehezen haladt az írással: elmondása szerint sokkal könnyebben írt Baltimore-ról, hisz ő maga is ott élt, jól ismeri a terepet. A helyzetét ráadásul nehezíti, hogy a New Orleansban játszódó sorozat ötlete még a Katrina hurrikán pusztítása előtt született meg a fejében - azóta pedig sok minden megváltozott a városban.

Az író jelenleg egyébként Dél-Afrikában forgatja a Generation Kill-t, amely az iraki háború korai szakaszát dolgozza fel. Az HBO-nak készülő minisorozatban Simon executive produceri szerepet vállalt.