Négy tévén lesz a foci-Eb

Vágólapra másolva!
Az Eurosport megállapodást kötött az UEFA-val az Ausztriában és Svájcban június 7-29-e között megrendezésre kerülő 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság valamennyi, 31 mérkőzésének késleltetett közvetítéséről. Élőben az MTV adja a meccseket.
Vágólapra másolva!

Késleltetve az Eurosporton is megnézhetik a sportrajongók a nyári futball-Eb meccseit. A közvetítéseket három külön műsor egészíti ki, 17.00, 20.00 és 23.00 órai kezdettel. A csatorna a 2008-as Európa-bajnokságról több mint kétszáz órában közvetít. Az Eurosport 2 megismétli a legfontosabb mérkőzéseket, valamint napi hírösszefoglalóiban beszámol a sajtótájékoztatókról.

A 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság mellett a csatorna az Afrikai Nemzetek Kupáját is leadja, ezt élő közvetítéssel nyitja Ghánából, január 20-án.

Az Eb mérkőzéseit élőben a nézők az m1-en és az m2-n nézhetik majd. 2006-ban a világbajnokságot még az RTL Klub és a Sport Klub közvetítette, ami az MTV számára presztízsveszteséget jelentett, így nem engedhette meg magának a köztévé, hogy újabb, kiemelt fontosságú sporteseményt halásszon el előle egy kereskedelmi csatorna. 2007 májusában pedig azt is bejelentették, hogy a 2010-es dél-afrikai futball-világbajnokság is az MTV-re kerül.