Vágólapra másolva!
Panaszt nyújtottak be az amerikaiak első számú tévés pszichológusa, a Dr. Philként ismert Philip McGraw ellen - elképzelhető, hogy nincs is engedélye a praktizálásra.
Vágólapra másolva!

Dr. Philip McGraw-t Oprah Winfrey show-jában ismerhették meg a tévénézők, de a pszichológus azóta saját műsort is vezet, Dr. Phil címmel, melyben mindig más témában oszt életvezetési tanácsokat a stúdióba érkezőknek.

A pszichológus Britney Spearst is meglátogatta kórházi kezelése alatt, ami eléggé megosztotta a közvéleményt: az orvos ugyanis, figyelmen kívül hagyva titoktartási kötelezettségét, több helyen nyilatkozott az énekesnő állapotáról.

Emiatt érkezett ellene panasz a Kaliforniai Pszichológiai Bizottsághoz, amely egyúttal azt is állítja, hogy a pszichológus nem rendelkezik megfelelő enegdéllyel a praktizáláshoz: Kaliforniában ugyanis nem kérte az illetékes szerv jóváhagyását, szülőállamában, Texasban pedig már régóta megszűnt az engedélye.

Az orvos egyébként Texasból is egy panasz miatt távozott annak idején: 1989-ben egy női páciense jelentette fel, aki azt állította, hogy dr. Phil bizalmaskodott vele. A pszichológus akkor elismerte, állást adott a nőnek, de soha egy ujjal nem nyúlt hozzá.

Az eset abszurditását jelzi, hogy dr. Philt afféle "nemzet orvosának" tartják, a The Oprah Winfrey Show-ban, illetve 2002 óta futó saját műsorában rengeteg embernek adott már tanácsot, amiből nem csak a stúdióvendégek, de a képernyők előtt ülők is okulhattak.