Vágólapra másolva!
Régi közhely, hogy kutyával és/vagy gyerekkel mindent el lehet adni: a CBS is ezt az egyszerű eszközt választotta, hogy megfogja a nézőket, új valóságshow-ja, az America's Top Dog ugyanis nem szól másról, mint hogy pár kutya a gazdájával együtt összeköltözik egy házba. Nem ez az első kísérlet, készültek más realityk is, melyek állatokat tettek meg főszereplőjükké.
Vágólapra másolva!

A mostani kezdeményezéshez talán a 2006-ban futott Meow Mix House című műsor hasonlított a legjobban, amely egy macskák számára készült valóságshow volt. A produkció menete a Big Brother-höz hasonlóan zajlott: a cicák kis babaházakba költöztek össze, majd minden adásból távoznia kellett valakinek. Az ideiglenes lakhelyet egyébként egy manhattani üzlet hatalmas kirakatában rendezték be a készítők, a "lakásokat" pedig az égvilágon mindennel felszerelték, még gáztűzhely is állt a macskák rendelkezésére.

A cicák persze nem henyélhettek naphosszat, valamit tenniük is kellett a szakmai zsűri, illetve a nézők megnyeréséért. Erre leginkább a szervezők által kitalált versenyeken nyílt mód, az ötletgazdák ugyanis különféle, macskákra szabott próbákkal bolondították meg a műsort, így kiosztották például a leghangosabban doromboló, illetve a legtöbbet alvó macska címét, de akár játékegerek elkapásában is összemérhették tudásukat a versenyzők.

A játékot végül, a zsűri döntése alapján, az utcán edzett Cisco nyerte meg, "aki" ezzel egy állateledeleket gyártó cég tisztségviselőjévé vált: ő lett a vállalat fejlesztésekért és kutatásokért felelős menedzsere, vagyis nincs más dolga, mint hogy végigkóstolja az összes új terméket. A nézők a némileg arisztokratikusabb Ellist választották kedvencüknek. Hogy az állatok mennyire megmozgatják az embereket, azt jól mutatja, hogy a közönségszavazásra összesen több mint 250 ezer voks érkezett.

Azt gondolhatnánk, hogy az állatvédők már a műsor kezdetekor bőszen tiltakoztak, de tény, hogy a produkció nem csak a nézők szórakoztatását célozta meg, hanem a macskáknak is jó szolgálatot tett: a versenyzőket egytől egyig menhelyekről válogatták, a széria végére pedig mindannyian szerető otthonra találtak.

Klip a Szurikáták udvarházá-ból:


Bizonyára elnyeri az állatvédők tetszését az Animal Planet idén induló állati társkeresője, a Petfinder is, melyben a csatorna nemcsak a hagyományos házikedvenceknek (kutyáknak, macskáknak), hanem például kígyóknak és malacoknak is keresne gazdát. A műsor ötletét az azonos nevű honlap adta, ahol az örökbefogadó családok állatok egész sorából válogathatnak, különböző kategóriákban (nem, kor, méret) szűkítve a keresést.