Árpa kiszáll a Mokkából

Vágólapra másolva!
Árpa Attila szerződést bontott a Mokká-val a TV2 vezetőségével egyetértésben, mert az Interaktívnál betöltött kreatív igazgatói posztjára kíván koncentrálni.
Vágólapra másolva!

Árpa Havas eltávolítása után került a Mokká-ba, talán azzal a szándékkal, hogy pótolja a szókimondó, nem különösebben finomkodó stílusú műsorvezetőt. A beugrás nem tartott soká: miután a múlt hétfőn a Koffeinmentes Mokka igen előkelő, 34,5 százalékos közönségarányt ért el Liptaival és Árpával, utóbbi jelezte a TV2 vezetőségének, hogy szeretne lekerülni képernyőről, mivel nem tartja összeegyeztethetőnek a bulvársztárokkal való kötetlen csevegést és tréfálkozást az Interaktívnál betöltött kreatív igazgatói posztjával.

A döntést a TV2 vezetősége elfogadta, és a csatorna hangsúlyozza, hogy a kapcsolat a válás ellenére is harmonikus maradt. Árpa pénteken alá is írta a szerződésbontást, ma pedig csak vendégként tűnt fel a műsorban. A csatorna még nem tudja (vagy nem mondja el), hogy ki lesz az utódja a képernyőn, illetve lesz-e egyáltalán új ember a közeljövőben.

Árpa alighanem arra gondolhatott a váltás előtt, hogy a százmilliós tárgyalásokhoz nélkülözhetetlen komoly üzletemberi külső nehezen fér meg azzal a figurával, aki habkönnyű bulvárszemélyiségekkel cseveg reggel kilenc és tíz között, gyakran felettébb felszínes témákról. A producer korábban már jelezte, hogy egyáltalán nem tartja magát kiváló képernyősnek, akadnak nála megfelelőebbek erre a posztra, így valószínűleg arra várt, hogy egy jobb nézettség után elegánsan távozhasson. Jelenleg az Interaktívnál a TV2 számára készülő A kiválasztott című monumentális show-n és a Viasat számára gyártandó Kölykök című produkción dolgozik.