Többé már a 24 sem a régi

Vágólapra másolva!
Otthagyja a 24-et annak egyik ötletgazdája, Joel Surnow - az író-producer eddig minden epizódnál közreműködött, nélküle a sorozat sem lesz már a régi. 
Vágólapra másolva!

Joel Surnow annak idején Robert Cochrannel együtt dolgozta ki a 24 alapkoncepcióját, és a sorozat indulásától, vagyis 2001-től kezdve minden epizód megírásából kivette a részét. Cochran ugyan marad a szériánál, de Surnow távozása bizonyára nyomokat hagy a 24-en, amiket már a 2009-re áttolt hetedik évadon is észrevehetünk.

Az író szerződése csak április 30-án jár le a sorozatot adó Foxszal, a csatorna azonban elfogadta abbéli kérését, hogy korábban távozhasson. Surnow, elmondása szerint, arra használta fel a sztrájk okán keletkezett szabadidejét, hogy saját, új projekteken dolgozzon - a 24 következő szezonja helyett most inkább ezeket szeretné megvalósítani.

"A 24 után nem tudom, hogy szeretnék-e még egy hasonlóan populáris sorozatot csinálni" - nyilatkozott Surnow, majd hozzátette, tetszik neki, ami a kábeltévéknél folyik, inkább abban látja a lehetőséget. A Fox mindenesetre nyitva hagyta számára az ajtót, a vezetők állásfoglalása szerint bármikor szívesen látják viszont az írót.

Surnow a 24 előtt inkább csak bedolgozgatott sorozatokba, nemigen vállalt hosszabb távú munkát - pár epizódot írt például a Miami Vice-ba is.