Tíz éve főznek az RTL Klubon

Vágólapra másolva!
A napokban ünnepli 10. születésnapját az RTL Klub főzőműsora, a Receptklub: az első rész 1998. február 16-án került adásba.  
Vágólapra másolva!

A Receptklub-ban kezdetben még az ismert színész, Balázs Péter és fia, Bence forgatták a fakanalat, és látták el a konyhai tanácsokkal a gasztronómia szerelmeseit. Egy évvel később Horváth Rozival és Kaszás Gézával újult meg a műsor. Kovács Lázár csak az új évezredben került a csapatba, de neve és arca mára összeforrt a Receptklub-bal.

"A válogatáson káposztát kellett főzni, kés, serpenyő, vágódeszka és minden egyéb segédeszköz nélkül. Akkor előadtam a virtuális főzési verziót, de nem sok reményt fűztem a dologhoz. Később azonban nagy örömömre visszahívtak" - emlékezett vissza a kezdetekre Kovács.

A műsorvezetők az évek alatt számos hazai hírességet láttak vendégül, de még a többszörös Forma-1-es világbajnokkal, Michael Schumacherrel és csapattársával, Rubens Baricellóval is főztek együtt. A Vasárnapi Receptklub Show-ban a szakácsok és más, főzni szerető hölgyek-urak mérhették össze tudásukat a műsor vezetőjével.

Kovács és Kaszás nemcsak a stúdióban főzőcskéztek, de a műsor keretében - számos magyar város mellett - ellátogattak például Tunéziába vagy Bulgáriába is. Többször visszatértek Horvátországba, Berlinben az egyik legnagyobb nemzetközi gasztronómiai fesztiválon vettek részt, Olaszországban pedig olívabogyót szüreteltek a helyiekkel.