Feltámadnak a régi kedvencek

Vágólapra másolva!
Az NBC több klasszikus sorozatát hozzáférhetővé teszi a neten: az amerikaiak többek között a Kojak és a Miami Vice teljes epizódjait nézhetik végig a csatorna honlapján - nekünk még várnunk kell kicsit erre a lehetőségre.
Vágólapra másolva!

Az NBC Universal kedden jelentette be, hogy több régi sorozatából közzétesz epizódokat az interneten. A mostantól szabadon nézhető show-k között olyan, ma már klasszikusnak számító alkotások találhatók, mint a Kojak, a Miami Vice, a Szupercsapat vagy a Battlestar Galactica (Csillagközi romboló) eredeti, hetvenes évekbeli sorozata.

A műsorokat alapvetően az NBC oldaláról érhetik el az amerikaiak, de az azonos tulajdonban lévő adók honlapján is megtalálhatják azokat, amelyek az adott csatorna profiljába vágnak. Így például a Battlestar Galactica a Sci Fi Channel internetes oldalán is feltűnik, és a ChillerTV.comon vagy a SleuthChannel.comon is lehet szemezgetni a régi kedvencekből.

A tartalmak természetesen az NBC tavaly indított videómegosztó oldalán, a Hulun is elérhetők lesznek, és innentől kezdve már csak egy apró lépés, hogy a többi, hasonló profilú honlapon is megjelenjenek. Számunkra itt válik érdekessé a kezdeményezés, az NBC saját oldalain ugyanis - ellentétben a hagyományos videómegosztó portálokkal - csak az amerikai internetezők férhetnek hozzá a teljes epizódokhoz.

Egyre több sorozatnak jelennek meg teljes epizódjai a neten, de a legtöbb egyelőre csak amerikaiak számára érhető el. Az ABC több, jelenleg futó show-ját (például a Lost-ot vagy a Született feleségek-et) nézhetnénk az interneten keresztül, ha az Egyesült Államokban élnénk, és ugyanez a helyzet a FOX-nál is, ahol ebből a régióból még a lejátszó program letöltése után sem férhetünk hozzá a videókhoz.