Új kategóriával bővülhet az Emmy

Vágólapra másolva!
A következő Emmy-díjátadón már a legjobb reality műsorvezető is kaphat díjat, ha megszavazzák az illetékesek.
Vágólapra másolva!

Az Emmy-díjakat kiosztó Academy of Television Arts and Sciences (vagyis a Televíziós Művészetek és Tudományok Akadémiája) eggyel növelné a jelenlegi kategóriák számát: bevezetné a legjobb reality műsorvezetőnek járó díjat. A javaslatot elvileg már elfogadták, de a tényleges szavazásra csak az akadémia következő, március közepén tartandó ülésén kerül sor.

A szövetség szóvivője elmondta, korai lenne még bármilyen változásról beszélni, de tény, hogy a tagok úgy érzik, több figyelmet kellene fordítani a reality műsorok házigazdáira. A Daytime Emmy (amely a főműsoridőn kívül futó produkciókat díjazza) már régóta jár a talkshow-k és játékos vetélkedők vezetőinek, de ennek ezidáig nem volt megfelelője a Primetime Emmy kategóriáiban - annak ellenére, hogy az olyan népszerű műsorok, mint mondjuk a Survivor vagy az American Idol főműsoridőben futnak.

A TV Guide magazin honlapján már meg is jelent egy kérdőív, amely arra kíváncsi, hogy a nézők/olvasók kit jutalmaznának az eddig mellőzött reality műsorvezetők közül. Az oldalon az összes népszerűbb reality program házigazdájára lehet szavazni, így a két említett show mellett például a Big Brother, a Nagy fogyás vagy a Nagy Ő helyi változatának irányítóira is.

Az akadémia tagjainak egy része a közelmúltban egyébként egy másik változtatást is be akart vezetni, miszerint vonják össze a minisorozatok és a tévéfilmek kategóriáját. Ezt azonban rövid vita után elvetette a tanács, annak ellenére, hogy az említett produkciók színészei már így is egy kategórián belül versenyeznek, és a Golden Globe is együtt kezeli a két műfajt.