Vágólapra másolva!
Kétségbeejtő, szinte kilátástalan helyzetek kétségbeesett tetteket, valódi hősöket szülnek: a Discovery Channel bemutatja, mi késztet arra hétköznapi embereket, hogy kockáztassanak és a tettek mezejére lépjenek. A Valódi hősök mától, keddenként 22.00 órától látható. Nyerj Discovery-ajándékokat három könnyű válasszal!
Vágólapra másolva!

A Discovery új sorozatának történetei a bátorságról, a másodperc alatt meghozott döntésekről szólnak. A filmekből megismerheti a néző, mi is zajlik le a korántsem színes képregényekből kilépett, hétköznapi hősök lelkivilágában. Valamennyi epizódban átlagos emberek nagyszerű tetteit kísérheti nyomon a tévéző, akik életüket kockáztatják azért, hogy segítsenek bajba jutott társaikon, még akkor is, ha vadidegenekről van szó.



Baleset bárkit bárhol érhet. Az is előfordulhat, hogy bár a segítség úton van, a szakértők nem érkeznek időben a helyszínre. Ilyen esetben általában bámészkodók gyülekeznek, de néha kitűnik közülük egy ember - ritkán több is -, aki vállalva a veszélyt, segítő kezet nyújt. A sorozatban rendkívüli tűzesetek vagy éppen az autópályán száguldó elszabadult autók okoznak vészhelyzetet, a szakértők és a mentési szakemberek pedig megpróbálják megfejteni, hogy vajon miért is veszélyezteti néhány ember az életét annak érdekében, hogy megmentsen másokat, mindezt úgy, hogy tettükért sem hírnevet, sem pénzjutalmat nem kapnak cserébe.



A pokol című epizódban egy szomszéd ment ki gyerekeket egy égő házból, a Felborult katamarán című részben egy hatalmas hullám által megcibált hajóban rekednek benn többen, s a nagy viharban páran a megmentésükre siketnek. A Tűzvihar szintúgy megtörtént esetet dolgoz fel, ebben egy lány autójával egy benzinkútnak ütközik, kigyullad az állomás, a kocsi hátsó része, de a sofőr az autóban reked - míg nem jön egy arra járó segítsége. A hatásvadász címmel operáló Halálcsapda egy hídról vízbe zuhanó autóról szól, melyben két hétéves gyermek marad - öt méter mélyen. Egy szemtanú egy percig sem hezitál, és beleugrik a zavaros vízbe, hogy megmentse őket.



A valóban megtörtént eseteket feldolgozó kisfilmek közt akad olyan, mely pórul járt, s sziklaszirtnek csapódott siklóernyős látványos megmentéséről szól, egy másikban felborult és félig megfagyott kenusokat mentenek ki páran. A történetekben egy a közös: az, hogy egyszerű emberek hezitálás nélkül, gyorsan reagálva, saját életüket sem féltve lettek hőssé egy közösségben.