Véget érnek a leszbikus kalandok

Vágólapra másolva!
Véget ér a leszbikus közösség életét feldolgozó L Word sorozat, nyáron kezdődnek a befejező évad munkálatai.
Vágólapra másolva!

A Showtime berendelte az L Word hatodik, egyben befejező évadját. A sorozat a csatorna más műsoraihoz (Fiúk a klubból, Dexter, Kaliforgia) mérten provokatív, tekintve, hogy egy Los Angeles-i leszbikus közösség mindennapjait mutatja be - ezzel az első olyan sorozattá vált, amely főműsoridőben foglalkozott a leszbikus nők életével. Nálunk a Showtime-hoz némileg hasonló profilú Cool TV vetítette a produkciót.

Hat évadjával az L Word a Showtime leghosszabb ideig futó sorozatává lépett elő, de a csatorna véget vetett a diadalmenetnek: az utolsó évad munkálatait nyáron kezdik meg, és a tervek szerint 2009 elején küldik adásba. Amíg az előző szériák 12-13 részből álltak, addig a befejező évad csak 8 epizódot vonultat fel - az alkotók szerint ennyi kell ahhoz, hogy elvarrják az összes szálat.

A műsor egyik író-producere, Ilene Chaiken elmondta, hogy a sorozatnak ugyan vége szakad, de a hozzá kapcsolódó márka (amely elsősorban parfümöket, ékszereket jelez) és a produkció nyomán kiépített leszbikus közösségi portál, az OurChart.com továbbra is működni fog.

A hatodik évad érdekessége lehet, hogy a korábbi hírek szerint Paris Hilton is kibulizott magának egy szerepet benne: "Fogalmam sincs, hogy milyen karaktert fogok alakítani, de biztosan jó lesz, mert ez egy remek sorozat" - nyilatkozott még februárban a Parade Magazine-nek a színészkedéssel és énekléssel egyaránt kacérkodó Hilton.