Legyen ön is milliomos!: itt a vége

Vágólapra másolva!
Nagyon könnyen elképzelhető, hogy többet nem lesz Legyen ön is milliomos! az RTL Klubon, mert Vágó István már teljes gőzzel az új műsorán dolgozik.
Vágólapra másolva!

Volt már korábban is több pihenője az elmúlt évek legsikeresebb tévés kvízének, a Legyen ön is milliomos!-nak, de most úgy tűnik, hogy végleg eltűnik a képernyőről, mivel Vágó nem szeretné folytatni - és mivel annyira személyéhez nőtt a műsort, mást beültetni a helyére őrültség volna.

Eredetileg azt tervezte az RTL Klub, hogy havonta váltogatja a kissé - de nem eléggé - megújult Legyen ön is milliomos!-t A széf-fel, de utóbbi jobb nézettségi számokat hoz. Nem is meglepő annyira, hogy a Milliomos már sehol nem található a műsorrendben, és a hírek is arról szólnak, hogy a kvízmester belefáradt, újat akar.

"Ami biztos, hogy ebben az évadban már nem tér vissza a Milliomos. Ennek elég egyértelmű, személyes oka van, Vágó István már nem szeretné ezt folytatni, a csatorna vezetősége pedig elfogadta a döntését. Nem igaz az, hogy a rossz nézettség miatt kerül le a képernyőről a műsor, mert mikor levettük korábban, huszonöt százalékos közönségaránya volt, de mikor visszatért, ez negyvenre kúszott fel, és tízből nyolcszor verte az Aktív-ot" - válaszolta az [origo] kérdésére Rényi Ádám, a csatorna kommunikációs igazgatója.

Közben javában zajlanak az új műsor előkészületei, mert természetesen az RTL egyik legnépszerűbb arcát nem kívánja pihentetni évekig. Ősszel jelentkezhet Vágó újfent a képernyőn, akár napi rendszerességgel, de a csatorna még nem kommunikálj, hogy saját fejlesztésű műsorról vagy licencről van-e szó. "Pár hónapig nem lesz a képernyőn Vágó István, de volt már ilyen. Nem pihen, mert erőteljesen dolgozik az új show-n. Ő nem csak műsorvezető, hanem a műsorok lelke is egyben, mindig részt vesz ezek alakításában" - tette hozzá Rényi Ádám.

A Milliomos-ból több mint 1200 adás ment le, 100 ezernél is több ember jelentkezett, akik közül sok ezren játszhattak is Vágóval. Az évek során kiosztott nyereményösszeg meghaladja a másfél milliárd forintot. Szökőévben, 2000. február 29-én volt az első adás, azaz ha vége, akkor is szép történet volt.