Angliának nem kell doktor House

Vágólapra másolva!
A Doktor House címszereplője, Hugh Laurie arról panaszkodott, hogy szülőhazájában, Angliában a sorozat sikere óta nem ajánlanak neki szerepeket.
Vágólapra másolva!

Anglia hátat fordított Hugh Laurie-nak, miután a brit színész egy amerikai sorozattal tett szert nemzetközi sikerre. "Az ajtó bezárult mögöttem, ez van. Kiárusítottam egy eszmét" - fogalmazott Laurie, aki az angol arisztokratizmust az amerikai lazaságra cserélte. A Doktor House kedvéért még az amerikai akcentust is el kellett sajátítania, amit azóta is utál hallani, ezért nem is nagyon nézi magát a sorozatban.

A színész úgy nyilatkozott, szívesen vállalna újra valamilyen szerepet barátjával és egykori szerzőtársával, Stephen Fryjal - őt leginkább az Oscar Wilde szerelmei-ből ismerhetjük, ahol a neves írót jelenítette meg. A szerzőpáros annak idején több komédiasorozatot készített az angol tévének, például az A Bit of Fry and Laurie-t vagy a P. G. Wodehouse történeteit megjelenítő Jeeves and Wooster-t.

Laurie mindenesetre azt is elárulta, hogy olyan szerepben nem kívánna tündökölni, amilyenben most Fry látható a BBC-n: a színész egy vicces, játékos vetélkedőt vezet, Quite Interesting címmel. Nem mintha Laurie-nak a műsorformátummal lenne baja, de saját bevallása szerint nem jó abban, ha önmagát kell adnia, szívesebben bújik valamilyen karakter mögé.

Bár Laurie panaszkodik amiatt, hogy Angliában már nem kínálnak neki szerepeket, azért azt hozzá kell tenni, hogy a Doktor House mellett nem is nagyon lenne ideje elvállalni mást. Sőt úgy áll a dolog, hogy ha a sorozat sikeres marad (márpedig miért ne maradna az?), akkor a közeljövőben Laurie Angliában maradt családja is átköltözik az Egyesült Államokba.