Pálffy István máris visszatér

Vágólapra másolva!
Pálffy elvileg féléves szabadságát tölti, de már március 15-én megjelenik az MTV-n - igaz, nem a Híradó-ban, ahogy eddig.
Vágólapra másolva!

Kupé címmel indul egy vasúti műsor az m1-en, melynek Pálffy István lesz a műsorvezetője. A sorozatot a szintén vonatokkal foglalkozó Indóház magazin készíti, melynek hasábjain a híradós már korábban jelezte a vonatozás iránti vonzalmát.

"István nagy vasútrajongó. Az MTV elnökségével sokáig kellett birkózni, hogy elvállalhassa ezt a számára nagyon kedves feladatot. Nem volt egyszerű meggyőzni őket" - nyilatkozta az Indóház főszerkesztője és a műsor ötletgazdája, T. Hámori Ferenc. Pálffy a hírek szerint így is csak a hangját adja a produkcióhoz, őt magát nem láthatjuk.

Az egyenként 25 perces adások természetesen nemcsak a nálunk működő vasúthálózattal foglalkoznak, de a nagy, klasszikus vonatok mellett például kisvasutakról, modellvasutakról vagy akár virtuális vasúti hálózatról is lesz szó.

Az első adást március 15-én 9 órától láthatjuk, ebben az 1848-49-es szabadságharc és forradalom vasúti harcairól tudhatunk meg egyet s mást, valamint ellátogathatunk a Nürnbergben tartott vasútmodell-világkiállításra, illetve a MÁV legkeletibb vasúti őrházába, Gyimesbükkre.