Uri Geller: A telepátia csak hobbi

Vágólapra másolva!
Hamarosan a TV2-re érkezik A kiválasztott, a három beígért tavaszi nagy show közül a legmonumentálisabb és legdrágább. Uri Geller sietett, de pár kérdésre válaszolt: elmondta, hogy számára a telepátia hobbi, otthon egyáltalán nem gyakorolja. Hogy megkereste-e a CIA, arról továbbra sem beszél, mi meg sajnos nem tudunk olvasni a gondolataiban.
Vágólapra másolva!

Mi volt élete legfurcsább felkérése?

- Erre nem tudok pontos választ adni. Igazából nem volt olyan komolyabb felkérés, amit nem vállaltam volna el, vagy megbántam volna.

Dolgozott Michael Jacksonnal, a távolból gyógyította Beckham lábát. Mesélne róluk?

- Michael Jacksonnal egy mozibemutatón találkoztam először. Előtte pár héttel Mohamed al-Fayednél vendégeskedtem, amikor Michael hívta. Mikor megtudta, hogy ismerjük egymást, azonnal találkozni akart velem, mert már sokat hallott rólam előtte. A bemutatón megismerkedtünk, és barátok lettünk. Az esküvői tanúm is ő volt, mivel abban az időben épp Angliában tartózkodott, később pedig egyik albumának borítóját is én terveztem. Davidnek pedig segítségre volt szüksége a meccs előtt, ezért nagyon szívesen álltam a rendelkezésére, hogy tudjon játszani.

Képes szellemileg iránytani az embereket? Nem veszélyes fegyver ez?

- Nem irányítom az embereket. Vannak bizonyos dolgok, amikre képes vagyok. Például, ha valaki rajzol valamit úgy, hogy nem látom, a gondolatátvitel segítségével papírra vetem az általa rajzoltakat, ráadásul ugyanabban a méretben. Nem mindig tudják "feldolgozni" az emberek ezt a dolgot. Pont ma történt, hogy egy újságíró majdnem sokkot kapott, mikor megmutattam a papíromat neki. Tíz percbe telt, mire elhitte, mi is történt.

Párkapcsolatban nem jelent nehézséget, ha belelát partnere gondolataiba?

- Békés és nagyon boldog párkapcsolatban élek, Hannával mindig mindent megbeszélünk, ezért nincs arra szükség, hogy olvassak a feleségem vagy a családom gondolataiban. Otthon egyébként sem használom különleges képességeimet, ez mára hobbivá vált.

Igaz, hogy a New York-i terrortámadás után a CIA látnokok, parafenomének, médiumok segítségét kérte? Mit tud erről? Ön is próbált segíteni?

- Igen, hallottam erről, hogy megkerestek "látókat", de sajnos erről titoktartási kötelezettségem miatt nem beszélhetek.

Van nép, melyben százalékos arányban több a parafenomén, kivételes képességű ember?

- Igen, úgy gondolom, Izraelben van a legtöbb mentalista.

Amit itthon látott, az alapján mi a helyzet a magyarokkal?

- Magyarországon nagyon tehetséges emberek vannak. Bízom benne, hogy itt találom meg az igazi utódomat. A kiválasztott című tehetségkutató show-műsorra jelentkező mentalistákkal még nem találkoztam, nem tudom, milyen képességekkel rendelkeznek.

Ismeri David Merlinit? Mit gondol róla?

- Személyesen nem találkoztunk, de többször írt nekem már e-mailt. A tartalmukra nem nagyon emlékszem, mert naponta háromszáz levélre válaszolok.

Hány könyve jelent meg? Melyik volt a legnagyobb siker?

- Tizenhét könyvet írtam, ebből négy regény. A leghíresebb talán az Ella, amit hamarosan meg is filmesítenek.