Kegyetlenül elbánt ellenfelével az RTL Klub

Vágólapra másolva!
Tegnap az RTL Klub 42,7 százalékot jegyzett a kereskedelmi célcsoportban, míg a TV2 csak 17,9 százalékos közönségarányt ért el. Ilyen különbségre nagyon ritkán van példa.
Vágólapra másolva!

A 18 és 49 éves kor közti nézőknél a TV2 mostanában csak részsikereket ér el, amennyiben a nézettséget vizsgáljuk - vannak erősebb műsorai, délután, hétvégén, de a hétköznap estéket a célcsoportban rendre az RTL nyeri. Ez részben annak is köszönhető, hogy bő kétmillió magyar szívében borzasztó hiányérzettel, végtelen keserűséggel feküdne le aludni, amennyiben kihagyná a pótolhatatlan programnak tűnő Barátok közt-et.

Tegnap a már-már megszokottnál is nagyobb volt a differencia a két nagy tévé nézettségi eredményeire pillantva, mivel az RTL közel 43, a TV2 pedig majdnem 18 százalékos közönségarányt jegyezhetett főműsoridőben (persze a délutáni, reggeli, éjszakai sávban is el lehet adni reklámot, de az esti órákban tévéznek a legtöbben).

Egész este az RTL-t nézte a tévézők nagyobb része. A TV2 korábban erősebb Aktív-ja például 20 százalék alatt maradt, de a Kutyaszorítóban és a Kód neve: Merkúr is gyengén muzsikált, Bruce Willis minden iparkodása ellenére is csak 18,4 százalékra volt képes. Az RTL Klub már a Fókusz-szal 50,6 százalékos közönségarányt ért el (azaz az összes fiatal tévéző bő fele ezt nézte, a többiekre maradt a másik ötven csatorna). A Barátok közt is ragyogóan hozott, az Esti showder pedig közel 40 százalékot ért el.

Így mérik a nézettséget.