Nem fizet a szexért a Fox

Vágólapra másolva!
A Fox megtagadta a helyi ORTT, vagyis az FCC által kiszabott pénzbüntetés kifizetését - a bírságot egy szexjelenet miatt rótta ki a csatornára a médiahatóság.
Vágólapra másolva!

A Fox hétfőn bejelentette, hogy nem fogja kifizetni az összesen 91 ezer dollárra (vagyis mintegy 15 millió forintra) rúgó büntetést, melyet egy realityműsor, a Married by America egyik epizódjáért szabott ki rá az FCC. A csatorna emellett azt kérte a médiahatóságtól, hogy vizsgálja felül a további büntetéseket is, amelyeket azokra az adókra rótt ki, amelyek a Fox után szintén leadták az ominózus részt.

Az FCC-nek egy legénybúcsú sztriptíztáncosnői szúrják a szemét, akik szexuális játékba is bonyolódtak a parti résztvevőivel, az egyik férfi melléről például tejszínhabot nyaltak. Az eredetileg 2003-ban leadott epizód bírsága irreálisan magas összegről, 1,2 millió dollárról indult, mivel az FCC-hez állítólag 159 panasz érkezett a nézők részéről.

A médiahatóság egy blogger kutakodására reagálva elismerte, hogy valójában csak 90 panaszról van szó, de az is csak 23 embertől érkezett. A Foxot segítő férfi később azt is kiderítette, hogy az üzenetek nagy részét ugyanaz a személy írta, így összesen csupán három ember tett panaszt a szexuális tartalmú jelenetre.

Ezen információ birtokában a Fox már akkor megígérte, hogy harcolni fog a büntetés ellen, ami végül 91 ezer dollárra mérséklődött. A csatorna szerint az FCC döntése így is teljesen önkényes volt, aminek nincs vagy legalábbis igen kicsi a valós alapja.