Összecsapott Uri Geller és Harry Potter

Vágólapra másolva!
Szombat este rajtolt A kiválasztott, a TV2 legdrágább tavaszi produkciója. Minden start érdekes, pláne akkor, ha óriási promóciót kapott műsorról van szó.
Vágólapra másolva!

Szombat este főműsoridőben, a 18 és 49 éves kor közti nézőknél (azaz a kereskedelmi tévéket leginkább érdeklő célcsoportnál) az RTL Klub 29,6, a TV2 pedig 28,8 százalékos közönségarányt ért el, azaz az egész estét tekintve a piacvezető tévé tudott nyerni, Uri Geller mágiái ellenére.

A vetélytárs nagy dobásai előtt persze a rivális tévé sem szívbajos, most is egy erős ellenfelet halászott elő az RTL, Harry Potter és az azkabani fogoly futott a parafenomének ellen. A grafikonon ugyanakkor látható, hogy A kiválasztott kicsivel nyert a szemüveges varázslótanonc ellen, a show pedig nagyjából egyenletesen teljesített, a végén sem volt sokkal rosszabb a közönségarány, mint az elején. A célcsoportban Uri Geller 30,8 százalékkal ment, az RTL filmje 29,3 százalékot ért el. A teljes lakosságnál egyértelműen nyert a TV2-es show, 1,57 milliós átlagos nézettsége volt (33,1 százalék), a műsor ideje alatt az RTL csak 1,18 millió nézőt vonzott. Este tíz után a Penge: Szentháromság jobban izgatta a nézőket, mint a Bosszú mindhalálig.

Szombat este a többi tévének sok babér nem is termett, mivel sem az m1-es A Társulat, sem a Viasat3 Emberi történetek című sorozata, sem pedig a Helyszínelők nem érték el az öt százalékot sem a fiatal tévézőknél.