Nem tetszik az HBO-nak a Cool tévé húzása

Vágólapra másolva!
Spangli néven fut az HBO sorozata a Cool tévén. A sztorit találóan jellemzi egy szóban a cím, de az HBO-t nyugtalanítja, hogy átkeresztelték az általuk Nancy ül a fűben címmel sugárzott szériát.
Vágólapra másolva!

Mivel az HBO-t nézők és újságírók levelekkel bombázták a közelmúltban, a csatorna közleményt adott ki arról, hogy a Spangli névre keresztelt sorozat azonos a Magyarországon elsőként az HBO műsorán bemutatott (eredetileg Weeds címet viselő) Nancy ül a fűben szériával. Az HBO megtette a szükséges lépéseket, hogy a jövőben hasonló eset ne fordulhasson elő.

"Az HBO a kezdetektől fogva nagy figyelmet fordít arra, hogy a saját gyártású és más sikersorozatokat külföldi premierjüket követően a lehető leghamarabb bemutathassa a magyar nézőknek. Mivel ezen sorozatok elsőként a mozicsatorna kínálatában tűnnek fel Magyarországon, a magyar nyelvű szinkron elkészítése mellett a címeket is a csatorna munkatársai adják a műsoroknak" - áll a közleményben.

Az HBO saját gyártásai között olyan alkotások szerepelnek, mint például a Szex és New York, a Róma, a Sírhant művek - idő közben mindhárom kultstátuszba lépett. A saját gyártás mellett az HBO számos egyéb sikersorozatot is a magyar nézők otthonába hozott, így elsőként itt ment a Jóbarátok, a Joey.

A Cool tévé ugyanakkor nem érzi úgy, hogy hibázott volna. "Jobb címet adtunk a sorozatnak, hiszen egyrészt megfelel az eredeti címnek, másfelől sokkal jobban utal a sorozat tematikájára. Így ha a jövőben is jobb címet találunk egy filmnek vagy sorozatnak, amely már más jóval kisebb nézettségű csatornán látható volt, hasonlóan fogunk eljárni" - mondta el Enyedi András, a Cool TV-t üzemeltető IKO Romania Srl. ügyvezető igazgatója.

A marihuánás sztorival bíró Weeds esete nem egyedi, akadt már példa hasonlóra. A Lost például az AXN-en Pokoli éden alcímmel futott, de miután az RTL is vetítetni kezdte, és hatalmas promóciót tett alá, az alcím Eltűntek-re változott. Hasonló történt a Criminal Minds című sorozattal is, mely eleinte Kriminális elmék-ként ment az AXN-en, de az RTL-re érkezve a picit jobban csengő Gyilkos elmék címet kapták az FBI profilozói.