Vágólapra másolva!
Bár a cím alapján arra gondolhatnánk, hogy a hazai Music Television kezd újabb műsorba, ezúttal a Magyar Televízió indít könnyűzenei koncertsorozatot.
Vágólapra másolva!

A Magyar Televízió új sorozatot indít, melyben a hazai zenei élet élvonalába tartozó együttesek adnak unplugged koncerteket. Az április 2-án 0.10-kor induló első adásban a Hooligans lép fel, a későbbi részekben pedig olyan zenekarok játsszák a főszerepet, mint a United, a Quimby, Roy és Ádám, a Back II Black, a Kispál és a Borz, a Heaven Street Seven, Jamie Winchester és Hrutka Róbert, a Magna Cum Laude és a Zanzibár.

Az mtv ánplágd címet kapott produkció művészeti vezetője Pély Barna: szerinte a hangulat és a hangzás még azokat a zenészeket is meglepte, akik rendszeresen tartanak akusztikus esteket. A koncerteket ugyanis olyan minőségben rögzítette az MTV, hogy a tévénézők a stúdióalbumokéhoz hasonló minőségre számíthatnak. Pély szerint a bensőséges klubkoncerteket hallgatva olyan élményben lehet részük a nézőknek, mintha a nappalijukban zenélnének az együttesek.

Az egyenként ötvenperces koncertekből álló műsorsorozatot egyébként egy óbudai klubban rögzítették, ahol a zenészek színpad nélkül, szinte a közönség soraiban ülve adták elő ismert, ám jócskán áthangszerelt dalaikat. Az adással az MTV zenei produkciói tárházát gazdagítja, olyan korábbi műsorok nyomába lépve, mint a Csináljuk a fesztivált!, A Társulat vagy a Rocklexikon.