Ma indul a Showder Klub

Vágólapra másolva!
Stand-up comedy-előadásokkal új műsor indul ma az RTL Klubon. Olcsó műfaj, de igen rizikós.
Vágólapra másolva!

Az egyik legnehezebb humoros műfaj, amit a (talán középkori udvari bolondok által elkezdett) stand-up comedyt űző előadók választanak, mert itt különösen kínos csend tud kialakulni, ha valaki nem tehetséges, ha teljesen érdektelen témához nyúl, ráadásul ügyetlenül. Fontos a rögtönzés, a közönség reakcióinak figyelése, a jó ütemérzék, az egyedi mimika, a magabiztos kiállás - és még sok minden. El lehet képzelni, mennyire kellemetlen tud lenni, ha egy humorista kiáll, és poénkodni kezd, de a nézők nem veszik a lapot, s csak ülnek, dermedt arccal, feszengve, mintha nyers heringet dugtak volna a hónuk alá - vagy épp unottan, ásítva, elvágyódván bárhová, csak onnan messzire.

Az Esti showder-ben Fábry is viccekkel, sztorikkal meghintett monológgal nyit, a műfaj egyik neves szereplője itthon, jóllehet, munkáját többen segítik, szövegének egy részét mások írják. Több előadó lépett már fel a műsorban, új ízt, friss humort csempészve a show-ba: közülük páran most az RTL új műsorában bizonyíthatnak. Talán az igényesebb humor veszi át lassan az értékelhetetlen Sas-kabarék és botrányosan gyenge Szeszélyes-ek helyét, mivel a TV2-n is kifejezetten színvonalas és nevettető a Beugró című műsor.

A Showder Klub szereplői: Beliczai Balázs, Bödőcs Tibor, Hadházi László, Kiss Ádám, Kovács A. Péter, Kőhalmi Zoltán, Lorán Barnabás (Trabarna), Szupkay Viktor.