Jótékonykodik az amerikai Megasztár

Vágólapra másolva!
Az American Idol rengeteg hírességet gyűjtött össze, hogy megtartsa Idol Gives Back című jótékonysági estjét.
Vágólapra másolva!

A tavalyi, első Idol Gives Back-kel tévétörténelmet írt az amerikai Megasztár, vagyis az American Idol, hiszen a reality műsorok közül elsőként rendezett jótékonysági különkiadást. A 2007-es akcióval óriási összeget, közel 60 millió dollárt szedtek össze, amit az afrikai és amerikai szegény gyerekek megsegítésére fordítottak.

A mostani Idol Gives Back szerda este kerül adásba, és a szervezők remélik, hogy hasonló hatása lesz. Idén hat jótékonysági szervezethez kerül a pénz, amit a műsorvezető, a zsűritagok és a fellépő művészek, valamint a kezdeményezésbe bekapcsolódó tévénézők gyűjtenek össze.

Csak felsorolni is sok, hogy hány hírességet gyűjtöttek össze a két és fél órás műsorhoz: az egyik húzónév Bono lesz, aki régóta szívén viseli a nehéz körülmények között élők sorsát, és már a tavalyi Idol Gives Back-en is tiszteletét tette. A közreműködők korábban nyilvánosságra hozott névsorán olyan sztárok találhatók, mint Brad Pitt, Reese Witherspoon, Mariah Carey, Snoop Dogg vagy a Hannah Montana főhőse, Miley Cyrus.

Később csatlakozott a kezdeményezéshez Robin Williams, Celine Dion, Kiefer Sutherland, Forest Whitaker és Billy Crystal is, úgyhogy rengeteg nézőre, illetve jótékony célra összegyűjtött pénzre lehet számítani.